Home Cannabis Afrika en haar nieuwe cannabis goudmijn

Afrika en haar nieuwe cannabis goudmijn

door Ties Inc.

2021-08-23-.Afrika en haar nieuw cannabis goudmijn

Het groene goud: cannabis. Een hard groeiende miljardenindustrie in Afrika, waar steeds meer wordt geteeld. Een slimme zet nu steeds meer landen in de wereld de teelt en het gebruik van medicinale cannabis legaliseren. Een verdienmodel waar de rek nog lang niet uit is en een belangrijke inkomstenbron voor dit werelddeel.

Zuid-Afrika wil koploper worden op het continent wanneer het gaat om de teelt van mediwiet. Een nieuwe onuitputtelijke geldbron lijkt geboren. Erg belangrijk omdat het toerisme – een van de belangrijkste inkomstenbronnen – is weggevallen door de coronacrisis. Aardbeienkwekers en eigenaren van wijngaarden gebruiken hun vruchtbare grond nu ook voor het gewas dat wereldwijd steeds meer omarmt wordt.

Cannabisboeren

Een van deze boeren is Zettler. Zijn bedrijf Felbridge was de eerst die legaal gekweekte wiet van Zuid-Afrika naar Europa bracht. In 2019 richtte zij een cannabisdivisie op, na toestemming te hebben gekregen voor de aanleg van een teeltbedrijf van 14.000m2 in Stellenbosch.

Toch is het niet gemakkelijk om een wiet business op te starten in Afrika. De vergunningen zijn erg duur en er worden strenge eisen gesteld aan bedrijven. Ieder land houdt zijn eigen regelgeving en eisen voor export erop na. Meer uniformiteit binnen het continent zou de snelgroeiende industrie een enorme boost kunnen geven.

Van Afrika naar Zwitserland

De eerste zending van medicinale cannabis vanuit Afrika naar Europa vond eind juni plaats. Felbridge exporteerde haar hoge kwaliteit mediwiet naar een klant in Zwitserland. “Deze zending van medicinale cannabis naar Europa is onze grootste mijlpaal tot nu toe. Het is niet alleen een prestatie voor onze onderneming, maar ook voor de totale Zuid-Afrikaanse cannabis- en hennepsector.”

Hoe de Afrikaanse wietteelt zich gaat ontwikkelen en of er in de toekomst ook meer ruimte komt voor de teelt voor recreatieve doeleinden blijven we volgen.

Bron o.a. nos.nl (Bron, NE)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter