Jane Technologies: de Shopify van de cannabis e-commerce industrie

door Team Inc.

2021-08-30-Jane Technologies: de Shopify van de cannabis e-commerce industrie

Cannabis e-commerce startup Jane Technologies haalt $ 100 miljoen op. Waar andere startups zich focussen op cannabis marktplaatsen’, focust de tech-startup zich op de backends van cannabisapotheken die hun aanbod snel online willen brengen. Het bedrijf is goed voor twintig procent van alle legale cannabisverkopen in de Verenigde Staten.

A
fgelopen week kondigde het bedrijf een Series C-financieringsronde van $ 100 miljoen aan, waardoor het totale bedrag dat sinds de oprichting in 2015 is opgehaald, op $ 130 miljoen komt. Honor Ventures leidde de ronde, en medeoprichter Jeffrey Housenbold trad toe tot de raad van bestuur van Jane Technologies.

Online verkoop

Jane Technologies verwacht het extra kapitaal te gebruiken om haar digitale voetafdruk en haar teams in meerdere werkgebieden te laten groeien. Het bedrijf is van plan nieuwe functies te bouwen en zijn productaanbod uit te breiden voor grote en kleine cannabisactiviteiten. Online verkoop van cannabis in de detailhandel wordt snel de norm naarmate de verwachtingen van consumenten veranderen. Jane biedt een kant-en-klare oplossing om snel online bekendheid op te bouwen.

Socrates Rosenfeld, mede-oprichter en CEO van Jane Technologies: “Ik denk dat we echt het volgende hoofdstuk zien van hoe de toekomst van e-commerce eruit zal zien. Niet alleen in de cannabisindustrie maar ook in andere retail branches als alcohol, genotsmiddelen en restaurants.”

COVID en online groei

De interne cijfers van Jane Technologies laten een stijging zien in de online verkoop van wiet tijdens de coronacrisis. Volgens de gegevens werd vóór de pandemie slechts 17% van de legale cannabisverkoop online gedaan. Tijdens het hoogtepunt van de pandemie bereikte de online verkoop een hoogtepunt van 52% en is op dit moment goed voor 38 procent van de verkopen.

Volgens Rosenfeld zag Jane in 2019 een totaal transactievolume van $ 100 miljoen, met een miljoen mensen op het platform en een samenwerking met 1.000 apotheken. In 2021 voorspelt het bedrijf dat het een totaal transactievolume van $ 3,5 miljard zal bereiken. Het bedrijf werkt nu samen met 2.100 apotheken, waaronder in Canada. Nog indrukwekkender is dat het bedrijf het aantal producten in zijn productdatabase bijna heeft verdubbeld, met 700.000 items. Dit laat een extreme toename zien van cannabisproducten die beschikbaar zijn voor de consument.

“Jane heeft alle juiste ingrediënten om de volgende eBay of Shopify te worden. Ze creëren een win-winsituatie voor alle betrokkenen in het ecosysteem – merken, retailers en consumenten profiteren allemaal van hun platform en vertrouwen erop dat Jane de go-to-serviceprovider is om de toekomst van de cannabishandel op wereldwijde basis op te bouwen. Ik ben vind het geweldig om te zien hoe Socrates en zijn team een ​​geweldig bedrijf, een geweldige plek om te werken en een vertrouwd merk opbouwt.”

Lees meer op techcrunch.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]