De regering van de Fiji-eilanden zegt dat men een hennep-cannabis strategie nastreeft

door drugsinc

De regering van de Fiji-eilanden zegt dat ze een hennep-cannabis strategie nastreven

Fiji is van plan om cannabis alleen op het gebied van hennep te behandelen, heeft procureur-generaal en minister van Economie Aiyaz Sayed-Khaiyum het parlement van het land verteld.

De regering zei dat ze al is begonnen met een studie gericht op de ontwikkeling van hennep als landbouwgewas in de hele eilanden archipel met financiering in de begroting 2021-2022.

De minister zei dat de strategie geen betrekking heeft op het kweken van recreatieve marihuana of cannabis met een hoog THC-gehalte voor medicinale doeleinden. In plaats daarvan zal het programma zich richten op het produceren van producten uit hennepvezel, zoals touw, en zaad voor voedsel.

Marihuana gedijt goed

De regering hoopt dat de ontwikkeling van een hennepsector uiteindelijk een snelgroeiende handel in illegale marihuana kan vervangen, zei Sayed-Khaiyum. De politie van Fiji heeft in 2020 marihuanaplanten in beslag genomen met een geschatte straatwaarde van meer dan $ 321 miljoen. Dat is meer dan de in beslag genomen partijen ter waarde van $ 68 miljoen in 2018.

De minister zei dat Fiji het VN-Bureau voor Drugs en Misdrijven en de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN zal raadplegen bij het ontwikkelen van wetten voor een industrieel hennepprogramma. Fiji’s strikte wet op de illegale drugscontrole moet worden gewijzigd om de weg vrij te maken voor de productie van industriële hennepproducten.

“Om te kunnen kijken waar de beste plaats is om industriële hennep te planten, wanneer we het moeten planten, moeten we bijvoorbeeld kijken naar de markten, wie het zal kopen, waar we het kunnen verkopen; we moeten kijken naar het klimaat en de bodembehoefte”, vertelde de minister aan de media.

De potentie van hennep op Fiji nader onderzocht

Het ministerie van Landbouw van Fiji, lokale instanties en verschillende internationale instanties moeten worden geraadpleegd en de particuliere sector moet worden onderzocht op het potentieel om productiefaciliteiten te ontwikkelen en investeringen aan te trekken.

De regering van Fiji heeft gezegd dat uitbreiding van de landbouwsector nodig is om het land minder afhankelijk te maken van toerisme, dat bijna 40% van het BBP uitmaakt. Dat overdreven vertrouwen werd kritisch duidelijk tijdens de coronaviruscrisis, zei de regering.

2021-08-30 - De regering van de Fiji-eilanden zegt dat ze een hennep-cannabis strategie nastreven - in artikel.jpg
De potentie van hennep op Fiji nader onderzocht (afb.)

De landbouweconomie van Fiji is gebaseerd op een groot aantal gewassen, waaronder specerijen, noten, fruit en groenten. De boeren van het land hebben onlangs succes gevonden met het kweken van kavawortel, die wordt gebruikt voor stressverlichting in de Stille Zuidzee.

Bronnen o.a. FbcNews(EN), Fiji Times (EN), Fiji Village (EN), HempToday (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]