De sterfgevallen rondom vapen ‘niet verrassend’: zegt insider op de zwarte markt

door drugsinc

De sterfgevallen rondom vapen 'niet verrassend': insider op de zwarte markt

Verenigde Staten – De enorme problemen in Amerika rondom de “vaping illness” grijpt de hele natie aan en heeft inmiddels meerdere levens gekost. Artsen stellen hierom voor een volledige ban in New York van gearomatiseerde e-sigaretten van 90 dagen te hanteren. Insiders zijn echter geschokt door slechts één ding: hoe lang het duurde voordat de crisis zich openbaarde.

“De community had echt zoiets van: ‘Dit zat eraan te komen’, zegt een chemicus die zich op de zwarte markt in Zuid-Oregon begeeft. Hij weigerde verder zijn naam te delen uit angst voor juridische gevolgen, vertelt The Post.

“Het is totaal niet gereguleerd. Dat er nare dingen gebeuren, is niet zo verwonderlijk. “

2019 09 23 De sterfgevallen rondom vapen niet verrassend insider op de zwarte markt vape liquid

En sommige insiders, waaronder Sid Gupta, eigenaar en oprichter van Pistil Point Cannabis, een legale cannabisfaciliteit in het noordwesten van de Stille Oceaan, geloven dat het cannabis vapen op de zwarte markt al jaren Amerikanen vermoorden.

“Ik denk dat mensen dood zijn gegaan, maar het begint nu net de krantenkoppen te halen”, zegt Gupta. “Van de olie tot de hardware, het is een grotendeels ongereguleerde industrie die regelgeving nodig heeft – en heel snel nodig heeft.”

Hier leggen de twee insiders uit hoe op de zwarte markt wietdamp wordt gemaakt – en waarom ze denken dat ze schuldig zijn aan het verdampen van ziekte.

Slechte wiet

“Het begint met slechte cannabis”, zegt Gupta. In een ongereguleerde faciliteit, zegt hij, kan marihuana worden geïnfecteerd met mijten, schimmels, spinnenwebben en pesticiden. Het kost ongeveer 20 pond van de plant om een pond olie te maken – wat betekent dat alle slechte dingen die in de wiet sluipen in een hoge concentratie worden gecondenseerd.

De chemicus in Oregon zegt dat legalisatie de kwaliteit van wiet op de zwarte markt niet heeft verbeterd – het heeft het zelfs erger gemaakt. Nu er een legale markt is voor marihuanatelers om hun waren te verkopen, blijft er minder goede wiet over voor de zwarte markt.

Gevaarlijke wetenschap

2019 09 23 De sterfgevallen rondom vapen niet verrassend insider op de zwarte markt bad science

Van daaruit wordt marihuana naar verwerkers gestuurd, die het in vapenolie destilleren. Dat is waar dingen nog gevaarlijker worden.

Dealers en wietkenners, legt de scheikundige uit, verwachten dat wietolie een bepaalde uitstraling en viscositeit heeft. Er zijn twee manieren om dat te bereiken: je kunt het geld uitgeven om het goed te doen, of je kunt het goedkoper maken door de olie te mengen met goedkopere chemicaliën.

In feite is de industriële term voor vape-sap “hot dog water”, zegt hij, “omdat je niet weet wat er chemisch is vermalen en in die buis is vermengd.”

Hij ziet meestal een mix van verdikkingsmiddelen, zoals vitamine E-acetaat, en verdunners, zoals kokosolie, gebruikt om olie te behandelen. Vooral vitamine E-acetaat heeft de aandacht van gezondheidsfunctionarissen gekregen: het is gevonden in verschillende gearomatiseerde vape-cartridges die zijn getest door het New York State Department of Health, en ze geloven dat het bij inademen vetdeeltjes in de longen kan brengen, leidend tot een gevaarlijk letsel genaamd lipoïde pneumonie.

De kwaliteitscontrole bij deze processors is fragmentarisch. Omdat marihuana in een wettelijk grijs gebied woont, zijn veel verwerkers niet geaccrediteerd. Zelfs juridische laboratoria houden zich aan de nationale en niet aan de federale veiligheidsrichtlijnen – sommige strenger dan andere.

“Mensen zullen alles uit de kast halen om winst te maken”, voegt Gupta toe.

Twijfelachtige cartridges

De scheikundige zegt dat de meerderheid van de hardware op de zwarte markt die hij ziet, in het buitenland is gemaakt.

“Alle cartridges zijn afkomstig uit Shenzhen, China,” zegt hij.

Hij zegt ook dat velen siliciumoxide bevatten, een bekend carcinogeen dat gekoppeld is aan ademhalingsproblemen.

Namaak producten

Denk je dat je een mooie merknaam vape koopt? Wees er echter niet altijd zo zeker van: ze worden vaak nagemaakt, zegt de apotheek – vervolgens verkocht in winkels aan nietsvermoedende klanten of via sluwe wederverkopende dealers.

“LA heeft een groothandelsdistrict waar je alles op dezelfde plek kunt krijgen en contant kunt betalen”, zegt de apotheek. “Je kunt alle cartridges, alle nepverpakkingen, alle varianten, verschillende smaakstoffen kopen. Het wordt je daar net zo gemakkelijk gemaakt om alles in een keer te kunnen krijgen. “

Consumentenkwesties

Naast het gebrek aan regulering en potentieel giftige additieven, verdampen mensen eenvoudigweg vaak ook in overmaat.

“Ik zie ongebreideld misbruik van deze dingen”, zegt Gupta. “Zoals, man, stop even om het elke 10 seconden te gebruiken. “

De chemicus denkt ook dat de gebruiksfrequentie de crisis zou kunnen aansturen.

“Ik geef zowel de consument als de dealer de schuld”, zegt de chemicus. “Niemand houdt iemand verantwoordelijk voor de kwaliteit. Het is een race naar de bodem met neerwaartse spiraal geworden. “

Lees meer op NYPost (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]