skip to Main Content
Menu
Duitsland: Autorijders Met Cannabis Op, Riskeren Niet Automatisch Meer Verlies Van Hun Rijbewijs

Duitsland: autorijders met cannabis op, riskeren niet automatisch meer verlies van hun rijbewijs

Chauffeurs die betrapt worden op rijden onder invloed van cannabis verliezen niet langer automatisch hun rijbewijs. Deskundigen hebben namelijk betoogd dat cannabisgebruikers nog dagen na consumptie hun THC in hun bloed kunnen hebben.

Overtreders die voor de eerste keer onder invloed van cannabis staande worden gehouden, riskeren in Duitsland niet meer dat hun rijbewijs direct wordt ingetrokken. Dit heeft een federale rechtbank in Leipzig dinsdag beslist.

In plaats daarvan moeten rijbewijs autoriteiten eerst met een medische beoordeling vaststellen of de cannabisgebruiker in staat was om te rijden.

Onder de huidige wetgeving kan een rijbewijs worden ingetrokken als de bestuurder niet kan rijden vanwege de consumptie van alcohol, cannabis of andere drugs. Met betrekking tot cannabis werd de wet al bij bestuurders toegepast die waren betrapt met één nanogram per millimeter tetrahydrocannabinol (THC) – het belangrijkste psychoactieve bestanddeel van cannabis – in hun bloedbaan.

In 2015 stelde een groep expert een nieuwe limiet van drie nanogram per millimeter voor, met als argument dat een persoon THC nog steeds in de bloedbaan kan hebben na het nuttigen van cannabis.

De federale administratieve rechtbank van Leipzig oordeelde echter destijds (in tegenstelling tot afgelopen dinsdag) dat de strikte limiet hetzelfde zou blijven.

Lees het volledige artikel op DW.com (EN, bron)
Bekijk ook 5 facts about cannabis laws in Germany.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top