Home Cannabis Cannabisindustrie roept op tot hogere THC-niveaus in edibles

Cannabisindustrie roept op tot hogere THC-niveaus in edibles

door Team Inc.

2022-08-13-Cannabisbeurs Cannafair staat voor de deur in Düsseldorf

Er is een druk op Health Canada om de hoeveelheid THC die is toegestaan ​​in legale eetbare producten te verhogen. De hoeveelheid THC – het psychoactieve bestanddeel in cannabis – die momenteel is toegestaan ​​​​is 10 mg. De industrie wil dat het federale gezondheidsagentschap zijn regels aanpast.

Niel Marotta, chief executive officer (CEO) en mede-oprichter van Indiva, zegt dat 10 mg te laag is om aan de behoeften van consumenten te voldoen en dat verandering nodig is om hun veiligheid te beschermen. Dit omdat consumenten de illegale markt opzoeken.

Hoge THC niveaus op illegale markt

Marotta voegt eraan toe dat de illegale cannabismarkt niet gebonden is aan de regels van Health Canada en ongelooflijk toegankelijk is. Sommige illegale online winkels bieden honderden milligram THC in hun eetwaren aan, veel meer dan de door de overheid gestelde limiet. Brad Churchill, CEO van Phat420 en Choklat Inc., zegt dat de regelgeving rond cannabis niet klopt in vergelijking met andere gereguleerde stoffen zoals alcohol.

Marotta: “De drempel om illegale producten te kopen met hoge Tetrahydrocannabinol-niveaus is erg laag. Daarom gaan er miljoenen aan belastinginkomsten verloren.”

Bron: ottawa.citynews.ca (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter