Frankrijk wil medicinale cannabis gaan kweken

door Team Inc.

2022-03-08-Frankrijk gaat beginnen met het kweken van medicinale cannabis

Vanaf 1 maart 2022, heeft Frankrijk een officiële medicinale cannabisindustrie. Misschien geen dag die de geschiedenisboeken in gaat, maar zeker een belangrijke dat in de cannabisindustrie.

De Franse regering heeft eindelijk het licht gezien en heeft aangekondigd dat medicinale cannabis niet meer weg te denken is. Als gevolg daarvan hebben ze nu ingestemd met een decreet dat de medicinale teelt, productie en distributie van medicinale cannabis in het land vanaf vandaag toestaat.

Deze politieke switch heeft lang op zich laten wachten, vooral gezien de voorwaartse beweging van andere grote Europese landen als Duitsland. In de toekomst zal er medicinale cannabis worden verbouwd in Frankrijk en gewerkt worden aan een medische toeleveringsketen.

Cannabiswetgeving

Natuurlijk zal de legalisering op enkele uitdagingen stuiten omtrent wetgeving. Volgens artikel 2 is de productie, met inbegrip van de teelt, de vervaardiging, het vervoer, de invoer, de uitvoer, het bezit, het aanbieden, de verwerving en het gebruik van cannabis in Frankrijk nog steeds verboden, tenzij een specifieke medische toestemming is afgegeven door de relevante autoriteiten. In dit geval het Nationaal Agentschap voor de Veiligheid van Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten.

Lees meer op hightimes.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]