Thuisteelt van 6 wietplanten toegestaan voor medicinaal gebruik in New York

door Team Inc.

2022-09-23-Thuisteelt van 6 wietplanten toegestaan voor medicinaal gebruik in New York

Het NYS Office of Cannabis Management maakte onlangs bekend dat regels voor het thuis telen van medicinale cannabis zijn goedgekeurd.

Dit betekent een mooie doorbraak in cannabisland, waardoor een hoop patiënten geholpen zijn. Het vergroot en vergemakkelijkt waarschijnlijk de toegang tot medicinale cannabis voor veel mensen.

Thuiskweek voor persoonlijk gebruik

De Cannabis Control Board (CCB) wil dat de staat regels vaststelt voor medicinale cannabispatiënten om hun eigen planten voor persoonlijk gebruik te kweken. De goedkeuring van de resolutie voor het thuis kweken van medicinale cannabis komt ongeveer een jaar nadat de ontwerpregels voor het eerst werden voorgesteld en enkele maanden nadat het bestuur de herziene regels had aanvaard. Nu heeft het Office of Cannabis Management (OCM) opdracht gegeven om de goedgekeurde voorschriften formeel naar het New York State Department of State te sturen.

Maximaal 6 wietplanten

In het algemeen staat de regel toe dat geregistreerde patiënten en verzorgers maximaal zes planten kweken, waarvan er drie volwassen zijn. Ze konden tot vijf pond cannabis bezitten die afkomstig was van die planten, wat in overeenstemming is met de legaliseringswet voor volwassen gebruik van de staat.

De regels voor thuiskweek voor medicinale-cannabispatiënten en verzorgers worden van kracht op 5 oktober. CCB-voorzitter Tremaine Wright zei dat deze ontwikkeling “een spannende mijlpaal is voor ons medicinale-cannabisprogramma”.
OCM-directeur Chris Alexander zei aan het einde van de hoorzitting dat het kantoor “prioriteit heeft gegeven aan de toegang van patiënten in dit programma” en “dat dit een prioriteit zal blijven. “Ik ben gewoon heel enthousiast dat we deze meer betaalbare optie kunnen bieden aan patiënten om toegang te krijgen tot dat medicijn.”

Om te kweken moeten patiënten – ouder dan 21 – staan ingeschreven bij het cannabisprogramma. Er mag één iemand kweken namen een gecertificeerde patiënt. Wanneer er twee of meer patiënten in een huishouden wonen, mogen er tot maximaal 6 volwassen wietplanten worden gekweekt.

Bron: marijuanamoment.net (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]