Toepassing van psychedelica heeft toekomst in geestelijke gezondheidszorg

door Team Inc.

2022-03-07-Toepassing van psychedelica heeft toekomst in geestelijke gezondheidszorg

Psilocybine heeft veel aandacht gekregen vanwege zijn vermogen om depressie en angst te behandelen, maar laten we niet vergeten dat je geen geestelijk gezondheidsprobleem nodig hebt om te profiteren van een psychedelische ervaring.

De Community Interest Survey Findings van de Oregon Health Authority meldt dat van de 4.162 burgers die geïnteresseerd zijn in psilocybine, 72 procent zei het te willen gebruiken voor algemeen welzijn vergeleken met 64 procent voor depressie en angst, gevolgd door 48 procent voor spirituele doeleinden. 46 procent wil de psychedelica die is afgeleid van paddo’s gebruiken om trauma gerelateerde problemen te genezen.

17 procent zou de stof willen gebruiken als medicijn bij verslaving en middelengebruik, gevolgd door 10 procent voor psychische problemen in de laatst levensfase.

Psychedelica in geestelijke gezondheidszorg

De groeiende psychedelica-industrie propageert het verhaal dat deze ’toekomstige medicijnen’ een revolutie teweeg kunnen brengen in de geestelijke gezondheidszorg door betere resultaten te bieden dan SSRI-medicatie. Het is al veel langer bekend dat psychedelica op een aantal manieren iemands leven kunnen verbeteren.

Ook mensen zonder klachten kunnen natuurlijk profiteren van psychedelica. In de juiste setting en dosering kunnen psychedelica leiden tot diepere gesprekken, persoonlijke onthullingen en een dieper bewustzijn. Echter bestaat er nog een behoorlijk stigma rond deze geestverruimende drugs.

Het onderzoek naar toepassingen van psychedelica in de gezondheidszorg neemt toe. Zeker nu Joe Biden de geestelijke gezondheidszorg van Amerikanen tot prioriteit heeft gemaakt, zoals bleek uit zijn recente State of the Union-toespraak.
“De pandemie heeft niet alleen een fysieke tol van ons allemaal geëist, maar heeft ook geleid tot grotere gezondheidsproblemen op het gebied van gedrag voor iedereen”, zei Becerra, minister van Volksgezondheid en Human Services.

Psychedelica tegen misbruik van opioïden

Met een nieuwe studie die aantoont dat recent psychedelisch gebruik geassocieerd was met 55% verminderde kans op dagelijks gebruik van opioïden, zal het voor beleidsmakers moeilijker worden om de psychedelische beweging te negeren. Zeker nu de publieke opinie kantelt en mensen steeds meer voor legalisering pleiten.

Het onderzoek in Oregon benadrukt dat veilige, legale en rechtvaardige toegang tot psilocybine en andere psychedelica niet afhankelijk mag zijn van een medische diagnose. De Oregon Health Authority heeft tot 31 december 2022 om het raamwerk af te ronden, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor gereguleerd openbaar gebruik begin 2023.

Lees meer op psychedelicspotlight.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]