Home Cannabis Gemeente wijst aanvraag voor ‘Coffeeshop Nieuwe Stijl’ in Assen af

Gemeente wijst aanvraag voor ‘Coffeeshop Nieuwe Stijl’ in Assen af

door Team Inc.

Assen – De gemeente heeft een aanvraag van een ondernemer voor de vestiging van een Coffeeshop Nieuwe Stijl (CNS) in Assen afgewezen.

Een CNS zou in de toekomst een mogelijk geschikte kandidaat maken voor een landelijke experiment met ‘staatswiet’, waar een aantal gemeenten mag experimenteren met het onder staatstoezicht telen en verkopen van cannabis.

Gecertificeerde telers

Deze coffeeshops zijn dan slechts doorverkooppunten van kleine hoeveelheden cannabis (één tot vijf gram), geteeld door gecertificeerde telers die binnen het experiment daarvoor aangewezen zijn. Gemeenten krijgen hier – in tegenstelling tot de ouderwetse coffeeshops –  ook een rol, bijvoorbeeld als het gaat om het aanstellen van personeel. De gemeente Assen wijst de aanvrager er echter op, dat het huidige drugsbeleid in de Drentse hoofdstad niet meer dan één coffeeshop toestaat. En die staat al aan de Oudemolenstraat in Assen, Happy Corner.

Openbare aanbesteding

De aanvrager komt derhalve, zo schrijft het college van B en W, niet in aanmerking voor de benodigde vergunningen. Mocht het beleid veranderen en een tweede coffeeshop in Assen worden toegestaan, besluiten B en W, zal er – met het oog op meer aanvragen voor een tweede coffeeshop die bij de gemeente zijn neergelegd – een openbare aanbesteding procedure van toepassing zijn, waarbij gegadigden kunnen inschrijven.

Lees het volledige artikel op assercourant.nl (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter