CEO van Sundial voorspelt grootschalige sluiting van cannabiswinkels in Canada

door Team Inc.

2022-05-07-CEO van Sundial voorspelt enorme sluiting van cannabiswinkels in Canada

De CEO van een van Canada’s grootste exploitanten van cannabiswinkels voor volwassen gebruik luidt de noodklok over een golf van mogelijke sluitingen.

In een brief aan de aandeelhouders waarschuwde de CEO van Sundial Growers, Zachary George, voor een enorme sluiting van cannabiswinkels. Canadese marihuana-retailers kampen met enorme concurrentie door de wildgroei aan cannabiswinkels. Dat leidt tot oververzadiging en dalende prijzen en marges.

Cannabiswinkels lopen risico

Volgens Cannabis Benchmarks, een bedrijf dat gegevens uit de branche verzamelt, waren vorige maand 3.138 cannabiswinkels open in heel Canada. Meer dan een derde van alle retailers loopt risico op sluiting, aldus de CEO. Alleen al in Ontario zijn 1.468 gereguleerde marihuanawinkels – bijna de helft van alle legale cannabiswinkels in Canada.

“De meeste retailers hebben moeite om winstgevend te zijn en we beginnen nu wekelijks een stroompje sluitingen waar te nemen”, schreef hij in de brief. Sundial zei dat het het grootste particuliere marihuana-retailnetwerk van Canada beheert, met ongeveer 180 locaties.

Sundial Growers

Die locaties bestaan ​​uit winkels die eigendom zijn van het bedrijf, franchiselocaties en andere. Vorig jaar kocht Sundial het winkelnetwerk van Spiritleaf voor 131 miljoen Canadese dollar ($ 107 miljoen) in contanten en aandelen. De deal kwam met 86 bedrijfs- en franchiselocaties, die inmiddels zijn uitgegroeid tot 104 winkels. George zei dat Sundial 11 winkels heeft gesloten.

Sundial heeft ook een belang van ongeveer 63% in Nova Cannabis – een detailhandelaar die actief is in Alberta, Saskatchewan en Ontario – via de recente overname van Alcanna, een van de grootste particuliere detailhandelaren van alcohol in Noord-Amerika, voor 346 miljoen dollar.

Bron: mjbizdaily.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]