500 kilo cocaïne gevonden in lading Nespresso koffie

door Team Inc.

2022-05-07-500 kilo cocaïne gevonden in lading Nespresso koffie

De Zwitserse politie zegt 500 kilo cocaïne in beslag te hebben genomen. De drugs zaten verstopt tussen zakken koffiebonen in een Nespresso-fabriek.

Arbeiders van de fabriek in Romont waarschuwden de autoriteiten nadat ze wit poeder in zakken koffiebonen hadden gevonden. De politie vond later meer van de drug in vijf zeecontainers. Een eerste onderzoek suggereerde dat de zending uit Brazilië kwam.

Geen cocaïne in Nespresso cups

Uit een verklaring van Nespresso blijkt dat de productie van een partij koffiecapsules veilig is verlopen en de cups niet zijn ‘besmet’. “We willen consumenten geruststellen dat al onze producten veilig zijn om te consumeren”, aldus het koffiebedrijf. De in beslag genomen cocaïne was voor 80% zuiver en had een geschatte straatwaarde van bijna € 50 miljoen.

“Het is absoluut een grote inbeslagname voor het kanton Fribourg, je kunt zeggen een buitengewone vangst”, zegt Marc Andrey, hoofd van de veiligheidsregio voor de regio. De cocaïne was waarschijnlijk bestemd voor de Europese markt, aldus de politie.

Bron: bbc.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]