Meer dan de helft van de Europeanen steunt de legalisering van cannabis

door Team Inc.

2022-04-07-Meer dan de helft van de Europeanen steunt de legalisering van cannabis

Meer dan de helft van de Europese bevolking steunt de legalisering van het gebruik van cannabis door volwassenen en ongeveer 30 procent van hen is geïnteresseerd in de aankoop ervan, volgens opiniepeilingen door brancheconsulenten.
Een liberale aanpak van Europa zou meerdere financiële en economische voordelen kunnen opleveren, zoals te zien is in de Verenigde Staten.


Hoewel de meerderheid van de Europeanen voorstander is van gereguleerde cannabiswinkels, zijn de meesten geen voorstander van het thuis kweken van de plant, volgens het rapport van het in Londen gevestigde adviesbureau Hanway en cannabisproducent Curaleaf International.

Het rapport komt een week nadat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vrijdag een wetsvoorstel heeft aangenomen om een ​​einde te maken aan het federale verbod op marihuana. Dit verbod veroorzaakte juridische problemen voor gebruikers en bedrijven in de staten die wiet hebben gelegaliseerd.

Europese cannabismarkt loopt achter

“We zien dat de Europese markt drie tot vier jaar achterloopt op de VS, maar het ziet er naar uit dat Europa ingrijpende hervormingen kan initiëren”, zegt Boris Jordan, executive bij het in de VS gevestigde Curaleaf. Veel Europese landen, waaronder Duitsland, hebben cannabis gelegaliseerd voor beperkte medicinale doeleinden, terwijl andere het algemeen gebruik hebben gedecriminaliseerd. Malta werd het eerste Europese land dat beperkte teelt en persoonlijk gebruik van cannabis toestond.

Volgens een rapport van onderzoeksbureau Prohibition Partners zal de Europese cannabismarkt in 2025 naar verwachting 3 miljard euro ($ 3,27 miljard) aan jaaromzet overschrijden, vergeleken met ongeveer 400 miljoen euro vorig jaar. Duitsland heeft tot nu toe de grootste markt op het continent.

“Er is een duidelijke politieke wens en bereidheid in Duitsland om recreatief gebruik te legaliseren”, zegt Joe Bayern, chief executive officer van Curaleaf, tegen Reuters. “Gezien het (Duitsland) de grootste economie van Europa is, denken we dat het het voortouw zal nemen en een domino-effect zal creëren voor de rest van het continent.”

Lees meer op Reuters.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]