Medicinale cannabis wordt door steeds meer vrouwen als vervanging van medicijnen gezien

door drugsinc

Medicinale cannabis wordt door steeds meer vrouwen als vervanging van medicijnen gezien

Als het gaat om hoe Amerikanen hun verschillende gezondheidsproblemen behandelen, kijken steeds meer van hen nu naar medicinale cannabis in staten daar waar het legaal is. De angst voor opioïdverslaving, dodelijke overdosering en andere nadelen van geneesmiddelen op recept heeft in zekere zin een zoektocht naar veiligere geneesmiddelen geïnspireerd.

Volgens een recent onderzoek in de Journal of Women’s Health zijn het echter de vrouwen die hierin de leiding nemen.

Terwijl marihuana ooit supergeheim werd gehouden door degenen die het gebruikten, zijn de tijden veranderd. Meer dan de helft van het land heeft nu wetten in de boeken die het voor medicinale doeleinden toestaan. En met al het onderzoek dat de afgelopen jaren naar boven is gekomen en laat zien hoe medicinale cannabis een levensvatbaar alternatief kan zijn voor opioïden en benzodiazepines, is een groter deel van de bevolking geïnteresseerd in wiet.

De laatste studie, die verschillende artsen en patiënten ondervroeg, toont aan dat een groter deel van de bevolking op de medische marihuana-kar is gesprongen. En niet alleen omdat het modieus is. De mensen kiezen hiervoor om zichzelf te beschermen tegen de farmaceutische neerslag die tegenwoordig zo wijdverspreid is. Amerikanen zijn zich er terdege van bewust dat elk jaar tienduizenden mensen sterven aan voorgeschreven medicijnen, en ze willen niet graag onderdeel van deze statistiek worden.

Vrouwen vervangen eerder medicijnen door medicinale cannabis dan mannen

Interessant genoeg ontdekten onderzoekers dat vrouwen sneller dan mannen pijnstillers en andere medicijnen op recept vervangen door medicinale marihuana, ondanks het feit dat mannen over het algemeen meer ervaring met cannabis hadden.

Vrouwen vervangen eerder medicijnen door medicinale cannabis dan mannen
Vrouwen vervangen eerder medicijnen door medicinale cannabis dan mannen (afb)

De meerderheid van deze wiet-zoekende vrouwen gebruikt cannabis voor pijnverlichting, aldus onderzoekers. Studies hebben aangetoond dat medicinale cannabis een effectief middel kan zijn voor milde tot matige pijnaandoeningen en een veiliger alternatief voor zowel vrij verkrijgbare als voorgeschreven medicijnen.

Vrouwen gebruik medicinale cannabis om chronische pijn te verlichten

Een artikel van Forbes suggereert dat ze medicinale cannabis gebruiken om chronische pijn in het bekkengebied te verlichten, meestal veroorzaakt door “PMS en PMDD, endometriose en sommige gynaecologische kankers.”

Het zou geen verrassing moeten zijn dat meer vrouwen dan mannen kiezen voor medicinale cannabis als vervanging van voorgeschreven medicijnen. Ze zijn misschien wel de meer intelligente soorten. De studie suggereert echter dat om erachter te komen waarom vrouwen de overstap maken naar medicinale marihuana, aanvullende studies nodig kunnen hebben.

“De implicatie dat vrouwen medicinale cannabis kunnen conceptualiseren als complementaire of alternatieve geneeskunde, verdient verder onderzoek, aangezien deze bevinding kan worden gezien als een gevolg van de ervaring van patiënten met cannabis, en niet alleen van het veranderen van de publieke opinie erover”, schreven de auteurs van het onderzoek.

Er is een mogelijkheid dat de aanstaande Biden-regering in 2021 actie zal ondernemen om medicinale marihuana in het hele land te legaliseren – of op zijn minst een nieuwe planning te maken, zodat er meer onderzoek kan plaatsvinden.

Bronnen o.a. CannabisHealthNews (EN), Forbes (EN), TheFreshToast (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]