skip to Main Content
Menu
Legalisering Van Thaise Mediwiet Zowel Economisch Als Medisch Belang

Legalisering van Thaise mediwiet zowel economisch als medisch belang

Spread the love ✌🏼

De afgelopen vier jaar heeft de Thaise regering wetshervormingen doorgevoerd om een ​​markt voor medicinale cannabis op te bouwen. Met het potentieel om aanzienlijke economische voordelen te oogsten en patiënten in nood te helpen, blijft de vraag: zal de overheid prioriteit geven aan winst of patiënten?

Hoewel deze twee doelstellingen elkaar niet noodzakelijkerwijs uitsluiten, is het belangrijk om de beweegredenen achter de hervormingen te begrijpen, zodat beleidsmakers beide aspecten in evenwicht kunnen brengen. Er zijn steeds meer gegevens waaruit blijkt dat gezondheid een publiek goed is dat te belangrijk is om door de marktwerking te worden beheerd. Vooral gezien het feit dat winstbejag in strijd is met de beginselen van de volksgezondheid.

Thaise cannabishervorming

In januari 2017 werd hennep gedecriminaliseerd in een proefproject van de Thaise Narcotics Control Board. In december 2018 stemde de Nationale Vergadering van Thailand unaniem voor een wijziging van de nationale wetten ten gunste van medicinale cannabis. In februari 2019 werden cannabis- en hennepextracten verwijderd uit de controle van de staat en werden producten die hennep bevatten opnieuw geclassificeerd in augustus 2019.

Dankzij aanvullende hervormingen een jaar later konden particuliere medische telers de gewassen verbouwen en verhandelen. In december 2020 hebben de autoriteiten extra delen van de cannabisplant verwijderd uit strafrechtelijke statuten. In maart 2021 kondigde vicepremier en minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul aan dat huishoudens legaal tot zes cannabisplanten konden kweken.

Veel vraag naar mediwiet

Er is veel vraag naar medicinale cannabis bij patiënten die lijden aan 38 verschillende gezondheidsproblemen. Drie maanden voor legalisatie, registreerden meer dan 30.000 mensen zich voor toegang en kwamen nog eens een miljoen patiënten in aanmerking voor gebruik. Hoewel slechts enkele tientallen personen in eerste instantie in therapie waren vanwege de grote uitdagingen bij het goedkeuren van patiënten, werden in augustus 2019 10.000 flessen cannabisolie verdeeld onder patiënten met een recept. In november 2020 kregen 14.236 patiënten mediwiet, wat een bescheiden toename betekent van de toegankelijkheid.

Strenge overheidscontrole heeft geleid tot uitdagingen op het gebied van licenties. In januari 2020 werden er 442 licenties voor medicinale cannabis uitgereikt, waarvan er meer dan 400 werden gebruikt voor distributie.

Lees meer op eastasia.org (Bron, EN)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top

cbd olie