Kudde schapen eet 100 kg cannabis in Griekenland

door Team Inc.

schaap-eet-cannabis

Een kudde schapen nabij de stad Almyros in Thessalië, Griekenland, verslond onlangs bijna 100 kg medicinale cannabis die in een kas was gekweekt. De schapen zochten hun toevlucht na de overstromingen veroorzaakt door de storm Daniel die Griekenland, Libië, Turkije en Bulgarije trof.

Omdat ook veel vlakte bij Thessalië overstroomden was er weinig vers gras te vinden voor de dieren. Na wat omzwervingen vielen de schapen en beschadigde kas binnen vol met mediwiet. Toen hun herder hen later vond, merkte hij dat de schapen zich vreemd gedroegen.

Cannabislegalisering

Marihuana is in Griekenland sinds 2017 legaal voor medicinale doeleinden. In 2023 opende het land zijn allereerste productiefabriek voor medicinale cannabis. De teelt van wiet voor medisch gebruik heeft de broodnodige economische kansen voor het land opgeleverd. De provincie verbouwde en exporteerde cannabis voordat het bezit ervan in 1936 werd verboden.

Verschillende landen, waaronder Groot-Brittannië, Duitsland, Italië en Denemarken, staan ​​het voorschrijven van medicinale wiet al toe, en Canada werd na Uruguay het tweede land ter wereld dat marihuana volledig legaliseerde, waarmee een einde kwam aan een verbod van negentig jaar.

Bron: ndtv.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]