Nieuwe hausse op de beurs met aandelen rondom cannabis boom

door drugsinc

Nieuwe hausse op de beurs met aandelen rondom cannabis boom

De markt voor cannabis aandelen lijkt te zijn geconsolideerd. Is dit het juiste moment om te beginnen?

Cannabis boom op de beurzen

Cannabis (hennep) was decennia lang verboden en is dit nog steeds in veel delen van de wereld. Onlangs zijn echter tendensen merkbaar die de legitieme hoop versterken dat het verbieden van de hennepplant binnenkort tot de geschiedenis behoort. In veel landen, zoals Uruguay, Canada en verschillende staten in de Verenigde Staten, kan cannabis worden gebruikt voor recreatieve doeleinden.

Medisch gebruik is inmiddels in een groot aantal landen toegestaan. Zadenbanken werken als een gek aan rassen om krachtige soorten te creëren, zoals de hybride Amnesia Haze van Royal Queen Seeds. Gespecialiseerde online winkels sturen deze zaden de hele wereld over, waar ze dankbare kopers vinden. Maar het zijn vooral de bedrijven die als paddenstoelen uit de grond schieten die lucratieve investeringen beloven. De vroege vogel vangt de worm, waardoor veel investeerders zich afvragen of dit het juiste moment is om te gaan investeren in cannabisaandelen.

De cannabismarkt is geconsolideerd

De legalisatie van cannabis in Canada en Californië ging gepaard met een eerste cannabis boom in 2018. In die tijd heerste er een goudkoorts-sfeer en ontstond er overcapaciteit in een super euforische markt. Niemand kon zoveel roken als er werd verbouwd en geproduceerd. Dat is de reden waarom de goede stemming op de aandelenmarkt even snel wegebde als hij kwam. Tegen maart 2019 gingen veel effecten in de put en verloren in korte tijd tot 80% van hun waarde.

Maar met de snelle opkomst en extreme achteruitgang ging een consolidatie gepaard, wat zich uit in fusies en een grootschalige marktschudding. Nu blijkt dat het kaf van het koren is gescheiden en dat de meeste goed gepositioneerde bedrijven de markt domineren.

Cannabisaandelen anno 2021

En dus maakten deze marktveranderingen de weg vrij voor een nieuwe hausse. Verdere legaliseringsinspanningen en vooral het besluit van de UN (Verenigde Naties) in december 2020 om cannabis van de lijst met gevaarlijke drugs te schrappen, spraken tot de verbeelding en sindsdien zijn de aandelenwaarden van beursgenoteerde cannabisbedrijven weer sterk gestegen.

De best genoteerde bedrijven in de branche zijn nog steeds van Canadese afkomst. Ze zorgden er immers voor dat de teeltoppervlakken voldoende gedimensioneerd waren, waar wij nu van profiteren.

Tilray & Aphria

Zelfs vóór hun fusie behoorden zowel Aphria als Tilray tot de marktleiders. Tilray uit British Columbia kreeg vroege goedkeuring om therapeutische cannabis te produceren. Het bedrijf levert zijn producten wereldwijd aan artsen, ziekenhuizen, autoriteiten, apotheken en onderzoekers. Tilray is ook een van de leidende spelers op het gebied van onderzoek, productie en distributie van medische cannabinoïden.

Fusie van Tilray en Aphria afgerond: creëert 's werelds grootste wietbedrijf op basis van omzet
Nieuwe hausse op de beurs met aandelen rondom cannabis boom – Fusie met Tilray en Aphria

Aphria komt uit de lifestyle-hoek. Aphria, opgericht in 2014 in Ontario, heeft inmiddels vestigingen over de hele wereld en staat onder andere bekend om verantwoordelijk te zijn voor de kweek en productie van medicinale hennep in Duitsland. Na de fusie wordt het bedrijf marktleider met een jaaromzet van 568 miljoen euro.

Canopy Growth & Canabis Supreme

Canopy Growth, ook opgericht in Ontario in 2014, verkoopt hennep- en cannabisapparatuur en biedt een verscheidenheid aan merken en variëteiten hennep. Dochterondernemingen in Duitsland verkopen medische hulpmiddelen en preparaten. Canopy Growth is aanwezig op vijf continenten met meer dan een dozijn kantoren.

Het bedrijf wil fuseren met Supreme Cannabis om zijn marktpositie te versterken. Supreme Cannabis is een wereldwijde producent met tal van merken en een uitgebreid verkoopnetwerk, dat als bruidscadeau wordt binnengebracht.

Cannabis aandelenindexen

Er zijn nu een aantal indices waarin kan worden belegd. Vermeld moet worden de Prime Alternative Harvest Index, die vanaf april 2021 31 aandelen omvat. De Medical Cannabis and Wellness Equity Index bevat momenteel 33 aandelen en de Foxberry Medical Cannabis & Life Sciences Index volgt 23 bedrijven. Je kunt ook in tal van ETF’s (Exchange Traded Funds) beleggen.

Cannabisaandelen – kopen of houden?

Zoals zo vaak is de mening van de experts verdeeld. De markt is momenteel overgewaardeerd, erg volatiel en meer geschikt voor kortetermijninvesteringen. De kansen om te winnen zijn groot, het gevaar om te vallen is groot.

Op de achtergrond lonkt echter de marktgroei. Vooral met de voortschrijdende legalisatie gaat het marktonderzoek “Cannabis Market to 2027-Global Analysis and Forecast” uit van een vertienvoudiging van het volume binnen acht jaar tot US $ 150 miljard.

Gerelateerde artikelen

1 opmerking

Yağızhan 9 augustus 2021 - 05:49

Bunların en iyisi hangisi

Beantwoord

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]