Home Cannabis ‘Het gaat niet zonder cannabis’

‘Het gaat niet zonder cannabis’

door Team Inc.

2018-12-1-Het gaat niet zonder cannabis

Hij had zichzelf in het strafbankje gezet, maar toch was René Barendse nerveus toen de rechtszaak over zijn cannabisteelt begon. ,,Ik heb echt alles geprobeerd.”

De rechter zegt het, de officier van justitie herhaalt het en de advocaat van Barendse benoemt het ook nog eens: het is een bijzondere zaak waarvoor we hier bij elkaar zijn. René Barendse is, op zijn eigen verzoek, vervolgd voor de teelt van vijf wietplanten in zijn tuin. De Naaldwijker hoopt dat de rechtbank inziet dat hij niet zonder zijn eigen kweek kan, die hij hard nodig heeft om zijn zenuwpijnen draaglijk te houden.

Vorig jaar kwam de politie langs om de planten van Barendse weg te halen. ,,Terwijl ik altijd open en transparant geweest ben om dat juist te voorkomen”, aldus Barendse. Hij is bang dat zijn zelfgekweekte medicijn nog een keer in beslag wordt genomen. Om dat te voorkomen, vraagt zijn advocate om hem te ‘ontslaan van alle rechtsvervolging’.

Het Openbaar Ministerie ziet daar echter niets in, getuige het pleidooi van de officier van justitie. ,,Ik twijfel niet aan de zenuwpijn van Barendse en ik twijfel niet dat hennep dat kan verlichten. Toch vind ik onvoldoende bewezen dat er sprake is van een noodtoestand voor Barendse.” De officier twijfelt of Barendse wel alle andere mogelijke medicijnen heeft geprobeerd, voordat hij zijn toevlucht nam tot de illegale hennepteelt.

Volgens zijn advocaat staat dat buiten kijf. ,,Hij is hier al vijftien jaar mee bezig, heeft echt van alles geprobeerd en dit werkt. Hij kan niet stoppen met kweken, ook al zou hij dat willen. Zijn pijn is ondraaglijk zonder deze medicatie.”

Aan het einde van de zitting drukt Barendse de rechtbank nog op het hart: ,,Zonder mijn cannabis kom ik in een zwart gat. Dat is verschrikkelijk. Ik heb een paar jaar terug geprobeerd zonder cannabis drie weken op vakantie te gaan. Na een week, moest ik weer terug. Het gaat niet zonder cannabis.”

Uitspraak volgt over twee weken.

Lees het volledige artikel op ad.nl (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter