Elon Musk erkent het therapeutische potentieel van psychedelische drugs: heeft dit gevolgen?

door drugsinc

Elon Musk erkent het therapeutische potentieel van psychedelische drugs: heeft dit gevolgen?

Elon Musk heeft misschien zijn ogen op Mars gericht, maar hij zegt dat mensen ook open moeten staan om zelf met psychedelica aan de slag te gaan en te verkennen.

De oprichter van SpaceX voorspelde ook dat, naarmate jongere generaties machtsposities in de regering innemen, er een grotere maatschappelijke omarming van het therapeutische potentieel van psychedelica zal zijn.

Musk werd dinsdag tijdens een panelevenement op CodeCon naar de kwestie gevraagd. Onder verwijzing naar de eerdere opmerkingen van de ondernemer over DMT, vroeg Field Trip mede-oprichter Ronan Levy “Welke rol denk je dat psychedelica kan hebben bij het aanpakken van enkele van de meer destructieve neigingen van de mensheid?”

“Ik denk dat mensen over het algemeen open moeten staan voor psychedelica”, zei Musk. “Veel mensen die wetten maken, komen uit een ander tijdperk, dus ik denk dat als de nieuwe generatie de politieke macht krijgt, dat we meer ontvankelijk zullen zijn voor de voordelen van psychedelica.”

https://youtu.be/ESIjxVudERY

Terwijl Musk openheid van geest over psychedelica aanmoedigt, zei hij eerder dit jaar tijdens een optreden op Joe Rogan’s podcast dat hij vindt dat CBD van cannabis overhyped is en “niets doet”.

Elon Musk vaker in de media rondom drugs

Die uitwisseling begon met Musk en Rogan die nadachten over een eerdere podcastshow in 2018, waar de CEO van SpaceX en Tesla pufte op een marihuanabot (die hij later beweerde dat hij nooit echt had ingeademd), wat leidde tot een onderzoek door NASA naar de “veiligheid op de werkplek van zijn ruimtevaartbedrijf” en “naleving van een drugsvrije omgeving”.

Musk is misschien niet aan boord met CBD, maar hij vindt het wel leuk om van tijd tot tijd in de marihuanacultuur te spelen.

Toen aandelen van Telsa bijvoorbeeld $ 420 bereikten, reageerde Elon Musk op Twitter met huilende, lachende emoji’s en zei: “Whoa … de voorraad is zo ‘high’ lol.”

Natuurlijk is 420 bekend onder cannabisliefhebbers, omdat het de onofficiële cannabisvakantie, 4/20, vertegenwoordigt. En dat was ook niet de eerste keer dat Musk erin speelde.

De miljardair-tech-ondernemer belandde in 2018 in de problemen bij de Securities and Exchange Commission nadat hij zei dat hij overwoog Tesla privé te nemen tegen een aandelenprijs van $ 420 – een aankondiging die SEC omschreef als “vals en misleidend” en die werd gedaan zonder vereiste kennisgeving aan regelgevers.

Bronnen: Benzinga (EN), MarijuanaMoment (EN), PsychedelicSpotlight (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]