Hoe gevaarlijk zijn cannabisaandelen?

door Team Inc.

2018-12-4-Hoe gevaarlijk zijn cannabisaandelen?

Sommige beleggers zullen miljoenen verdienen in cannabis, maar veel meer zullen veel geld verliezen. Dat schrijft Nigam Arora, oprichter en chief investment officer van The Arora Report, op MarketWatch.com.

Om rijk te worden van beleggingen in cannabisaandelen komt er volgens Arora meer bij kijken dan de meeste beleggers denken. Het vergt volgens hem vaardigheid, kennis en de juiste mindset om geld te verdienen in marihuana-aandelen.

Epidiolex

Als voorbeeld haalt de beleggingsexpert GW Pharmaceuticals aan. Dit biofarmaceutische bedrijf scoorde een primeur door goedkeuring van de toezichthouder FDA te krijgen voor een medicijn op basis van cannabis, genaamd Epidiolex.

Dit epilepsiemedicijn heeft het potentieel om tegen 2022 meer dan 1 miljard dollar aan omzet te genereren. Het medicijn is afgeleid van cannabidiol (CBD). CBD heeft veel geneeskrachtige eigenschappen die tegen een verscheidenheid aan aandoeningen helpen. Het medicijn bevat minder dan 0,1% tetrahydrocannabinol (THC). THC is de stof die mensen high maakt.

Het medicijn is gericht tegen het Lennox-Gastaut-syndroom en het syndroom van Dravet. In de loop van de tijd kan GW Pharmaceuticals goedkeuring krijgen voor andere aandoeningen. Het bedrijf heeft ook een pijplijn met andere veelbelovende op cannabis gebaseerde medicijnen.

De Amerikaanse Drug Enforcement Agency (DEA) heeft Epidiolex geclassificeerd als een Schedule V gereguleerde stof. Schedule V is de laagste klasse. Er werd algemeen verwacht dat de DEA het zou classificeren als een Schedule I-medicijn, ofwel de hoogste klasse. Dit betekent dat de DEA dit op cannabis gebaseerde medicijn naar de categorie met het laagste risico heeft verplaatst.

Koerssprong…

Beleggers en analisten reageerden positief op dit nieuws. Het aandeel maakte een koerssprong en bereikte nieuwe hoogtepunten. Het zogenoemde ‘slimme geld’, de investeringsstromen van hedgefondsen en andere experts, trok zich echter terug van wat achteraf gezien de top van de aandelenkoers bleek te zijn.

…en 35% onderuit

Het aandeel GW Pharmaceuticals verloor na het goede nieuws 35% van zijn waarde. Goldman Sachs, Morgan Stanley en JPMorgan hielpen GW Pharmaceuticals daarnaast met een zogenoemde secondary share offering (SPO), oftewel aandelen die worden geplaatst na een beursgang (IPO). De banken verkochten 1,9 miljoen aandelen tegen 158 dollar per aandeel. Degenen die het secundaire aanbod hebben gekocht, hebben nu aanzienlijke verliezen.

De meeste analisten bleven positief gedurende de koersdaling van GW Pharmaceuticals en riepen op het aandeel te blijven kopen. Het advies van The Arora Report tijdens de koersval luidde “niet kopen”.

Buyout-doelwit

Arora denkt dat GW Pharmaceuticals een buyout doelwit kan worden, vooral als de resultaten van de andere klinische onderzoeken van het bedrijf positief zijn. Uiteindelijk zou een buyout mogelijk tegen een koers van meer dan 200 dollar kunnen plaatsvinden. Ondanks deze potentiële buyout, wacht Arora nog op meer signalen om een koopadvies te kunnen geven.

Geweldig potentieel

Het potentieel voor cannabis is volgens Arora geweldig, maar investeerders hebben aanzienlijke kennis, vaardigheden, goede analyse en training nodig om geld te verdienen in de sector. Het waardeverlies van 35% van een bedrijf met een staat van dienst en goede vooruitzichten als GW Pharmaceuticals levert daarvoor het bewijs. De meeste cannabisbedrijven hebben dergelijke voordelen namelijk niet.

Lees het volledige artikel op belegger.nl (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]