Home Gezondheid Hoe verwacht wordt dat het Coronavirus de toelevering van het cannabis vapen zal verstoren

Hoe verwacht wordt dat het Coronavirus de toelevering van het cannabis vapen zal verstoren

door drugsinc

Hoe verwacht wordt dat het Coronavirus de toelevering van het cannabis vapen zal verstoren

De uitbraak van het coronavirus in China – die honderden heeft gedood, duizenden ziek heeft gemaakt en heeft geleid tot reisbeperkingen – zal naar verwachting ook invloed hebben op marihuana vaporizer bedrijven die afhankelijk zijn van Chinese leveranciers, doordat de toestroom van hardware en andere producten wordt verstoord.

Handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China zorgden eerder oo al voor verstoringen in de toeleveringsketen.

En dit nieuwste probleem onderstreept de kwetsbaarheden op de wereldmarkt waar vape en andere marihuanabedrijven op vertrouwen voor producten variërend van LED-verlichting tot verpakkingsbenodigdheden.

“Het coronavirus heeft een aanzienlijke impact gehad op de gehele productieketen in China, wat de komende maanden voelbaar zal zijn”, zegt Richard Huang, CEO van Cloudious9 – een producent van cannabisverdampers in Hayward, Californië.

Huang wees erop dat de cannabis verdampingsindustrie in de kern een hardwarebedrijf is en dat bijna alle verdampers, vape-cartridges en batterijen in China worden vervaardigd.

Arnaud Dumas de Rauly – mede-oprichter en co-CEO van The Blinc Group, een hardwarefabrikant van cannabis in New York, zei dat “discontinuïteit” het grootste risico is voor de toeleveringsketen.

“Als verschillende belangrijke leveranciers van grondstoffen plotseling worden gesloten of enkele maanden te laat zijn met verzenden, vormt dit een bedreiging voor onze tijdige uitvoeringsmogelijkheden”, zei Dumas de Rauly.

Al meer dan 600 mensen zijn gestorven door het coronavirus

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention werd een uitbraak van ademhalingsaandoeningen veroorzaakt door een coronavirus dat voor het eerst werd gedetecteerd in december 2019 in Wuhan City, provincie Hubei, China en blijft zich uitbreiden.

In China zijn ongeveer 31.000 mensen besmet geraakt en zijn er meer dan 600 gestorven.

Volgens Dumas de Rauly is ten minste 24 provincies, gemeenten en regio’s in China verteld dat ze de zaken niet voor 10 februari konden hervatten.

Gevolgen voor de gehele cannabis industrie

Bovenop de impact voor vape-fabrikanten, verwacht hij dat deze onderbreking van het werk gevolgen zal hebben voor alle sectoren van de cannabisindustrie, inclusief kwekers die LED-verlichting gebruiken, kasstructuren en leveranciers van verpakkingen en extractiemachines.

Huang zei dat de timing van de uitbraak bijzonder ongelukkig was, omdat deze plaatsvond tijdens het Chinese Nieuwjaar, toen de fabrieken gesloten waren en de werknemers thuis waren. Het terugbrengen van die werknemers naar de productiefaciliteiten zal langer duren dan normaal.

“Het kan een heel moeilijk jaar worden voor hardwarebedrijven die proberen een constante voorraad aan te houden,” voegde Huang toe.

Hoewel bedrijven op dit moment wat speelruimte zouden kunnen hebben met de bestaande voorraad, verwacht Huang dat er “pijn zal worden gevoeld” wanneer producten die snel worden verkocht bijna op zijn. Bedrijven die beter zijn voorbereid met ruime voorraden hardware zullen een voordeel zien ten opzichte van concurrenten.

Eén kanttekening: Huang wees erop dat dit voor sommige bedrijven de mogelijkheid zou kunnen bieden om het overaanbod van voorraden als gevolg van de gezondheidscrisis te verminderen.

Dumas de Rauly zei dat Blinc alternatieve mogelijkheden heeft ingebouwd en een stabiele productie zou moeten kunnen handhaven.

“Dat gezegd hebbende, zullen we zeker een paar dagen vertraging ondervinden voor materialen zoals 304 Stainless Steel, evenals afwerkingen aan de buitenkant van bepaalde producten zoals galvaniseren,” voegde hij eraan toe.

Vanwege de reisbeperkingen door het coronavirus zijn sommige teamleden van Blinc niet in staat geweest om terug te reizen naar de regio Shenzhen, een regio in China waar veel hardware wordt geproduceerd. Dat heeft een aantal planningsproblemen veroorzaakt, zei Dumas de Rauly.

Omgekeerd voor was één medewerker van het bedrijf terug naar China gereisd toen de uitbraak begon en ondervindt nu problemen om terug te keren naar de VS.

“Belangrijke productontwikkelingsinitiatieven moeten opnieuw worden gepland totdat alles opnieuw is opgestart,” zei Huang.

Bronnen o.a. GreenEntrepeneur (EN), MJBizDaily (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter