Home Overige Ieren gebruiken minder cocaïne tijdens ‘lockdown’

Ieren gebruiken minder cocaïne tijdens ‘lockdown’

door Team Inc.

2020-04-16-Ieren gebruiken minder cocaine tijdens 'lockdown'

Volgens de Ierse politie is er meer vraag naar cannabis en benzodiazepines als Xanax, meldt MSN. De vraag naar cocaïne daalt juist. Het coronavirus zorgt voor en verschuiving in wat mensen gebruiken om deze ‘lockdown’ door te komen.

Ierland heeft een van de hoogste percentages cocaïnegebruik in Europa en het gebruik van illegale drugs is voor sommigen de norm. Maar met meer dan 9.000 bevestigde gevallen van het coronavirus in het land vanaf deze week en meer politie op straat, beweren de autoriteiten dat de pandemie de drugshandel in de wacht zet.

Nu de politie extra patrouilleert, lijken veel van de beruchtste criminelen en drugsbendes een beslissing te hebben genomen om zich neer te leggen en de pandemie af te wachten. De politie voorspelt dat het cocaïnegebruik zal dalen terwijl mensen thuis opgesloten zitten. “De recreatieve drugsgebruiker – de man die in het weekend cocaïne gebruikt – geeft zijn geld misschien niet uit aan cocaïne, zoals we hebben gezien met het afnemende gebruik tijdens de economische crash in 2008,” vertelde een politiebron aan The Irish Times.

Cannabisvraag blijft gelijk

Wat betreft cannabis, dat ook illegaal is, is er weinig verandering in de vraag. “Waarschijnlijk doet 60 tot 70 procent van de mensen die wiet roken dat uit gewoonte. Bijvoorbeeld tijdens het televisie kijken, het uitlaten van de hond, tijdens het vissen of wat dan ook. Dat zal zo blijven.

Lees meer op thegrowthop.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter