Home Cannabis Cannabisreus Canopy Growth bezuinigt en neemt vergaande maatregelen

Cannabisreus Canopy Growth bezuinigt en neemt vergaande maatregelen

door Team Inc.

2020-04-17-Cannabisreus Canopy Growth bezuinigt en neemt vergaande maatregelen

(CNN Business) De laatste inspanningen van Canopy Growth om haar wereldwijde cannabisactiviteiten te verminderen, zijn onder meer de sluiting van een Amerikaanse hennepboerderij en het verlaten van Afrika, zo kondigde het bedrijf donderdag aan.

Net als andere grotere Noord-Amerikaanse cannabisbedrijven, waarvan de groei veel sneller was dan die van de markt die ze bedienden, stoot Canopy Growth (CGC) activiteiten af ​​om de kosten drastisch te verlagen en geld te besparen. Vorige maand betekende dat het sluiten van 3 miljoen vierkante meter kassen en het ontslaan van 500 werknemers.

Stilleggen activiteiten

Ook is de cannabisproducent van plan een overdekte faciliteit in Saskatchewan te sluiten en een hennepkwekerij van 1000 hectare in Springfield, New York. Ook wil het bedrijf haar activiteiten in Colombia stilleggen. Deze meest recente stappen leiden tot het verlies van nog eens 85 fulltime werknemers, van wie er vijf op de Amerikaanse hennepboerderij werkten.

“We hebben de moeilijke maar noodzakelijke beslissing genomen om onze Waterpoint Hemp Farm in Springfield, New York, te sluiten”, schreef een woordvoerder van Canopy Growth in een e-mail aan CNN Business. “Net als veel andere telers in de staat produceerde Waterpoint Hemp Farm in 2019 een overvloed aan hennep, wat niet in overeenstemming is met de huidige marktvraag of de regelgevende vertragingen rond hennepextracten.”

Nieuwe vestiging in New York

De sluiting heeft geen invloed op de plannen van Canopy Growth voor een hennep-industriepark in Kirkwood, New York, aldus de woordvoerder van Canopy Growth. Deze nieuwe productiefaciliteit wordt aangekondigd door wetgevers zoals senator Chuck Schumer en wordt aangeprezen als een investering van $ 150 miljoen met de belofte voor honderden nieuwe banen. De plannen van Canopy Growth voor deze nieuwe vestiging omvatten de verwerking en extractie van cannabisverbindingen zoals cannabinoïden uit hennep. Het bedrijf hoopt ook andere hennepgerelateerde entiteiten aan te trekken die gericht zijn op het benutten van andere delen van het gewas, waaronder zaden en vezels.

Canopy Growth leek eerden nog vooruit te gaan op de hennepproductiefaciliteiten, zij het op kleinere schaal, zei Gordon Kniffen, Kirkwood’s stadssupervisor, tegen CNN Business. Kniffen zei dat hij al enkele weken geen contact heeft gehad met Canopy Growth. “Toen ik in januari bij Canopy Growth aankwam, beloofde ik een strategische evaluatie uit te voeren om onze kostenstructuur te optimaliseren en onze cash burn te verminderen”, zegt CEO David Klein, een voormalig executive bij Constellation Brands (STZ), Canopy Growth’s grootste investeerder . “Ik geloof dat de vandaag geschetste veranderingen een belangrijke stap zijn in onze voortdurende inspanningen om ons op de prioriteiten van de onderneming te focussen. Dit zal resulteren in een gezondere, sterkere organisatie die een innovator en leider in deze sector zal blijven.”

Lees meer op edition.cnn.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter