Kan marihuana hoofd trauma’s (CTE) helpen behandelen?

door drugsinc

Kan marihuana hoofd trauma's (CTE) helpen behandelen?

Chronische traumatische encefalopathie (CTE) is een neurodegeneratieve aandoening die voorkomt bij mensen die meerdere malen hoofdletsel hebben gehad. De symptomen zijn onder andere gedragsproblemen, stemmingsstoornissen, en moeite met denken.

Voormalige NFL-ster Calvin Johnson heeft zich aangesloten bij een groeiende lijst van voormalige professionele atleten die in de marihuana-industrie aan de slag gaan. Hij is een partner in een nieuwe onderneming die medische marihuana-apotheken in Michigan gaat openen.

Maar Johnson gaat ook een stap verder in de industrie door geld te geven aan Harvard University om een onderzoek naar het potentieel van cannabisbehandeling bij CTE te financieren; die volgens een onderzoek van Boston University-onderzoekers in 2017 werd aangetroffen in 99% van de hersenen van voormalige NFL american football spelers.

Johnson, die zijn carrière bij de Detroit Lions doorbracht en een zescijferige donatie aan het onderzoek doet via zijn medische marihuanabedrijf, Primitive, vertelde ESPN dat hij gelooft dat zijn bedrijf “in staat is een behandeling voor CTE te ontwikkelen. “

CTE wordt veroorzaakt door herhaald hersentrauma

CTE staat voor chronische traumatische encefalopathie. Het is een degeneratieve hersenziekte die voorkomt bij mensen met herhaald hersentrauma – en dat is precies wat je elke zondag in onder andere de NFL en bokswedstrijden te zien krijgt.

Symptomen zijn onder meer dementie en geheugenverlies. Sommigen hebben beweerd dat CTE ook een rol heeft gespeeld in de dood van voormalige spelers die hun eigen leven hebben genomen of het moeilijk hebben gevonden om alleen te leven. Het probleem komt zowel bij huidige als gepensioneerde spelers voor.

CTE is echter niet beperkt tot alleen professionele sporters. Volgens de eerder genoemde Boston University-studie is CTE ook als diagnose gesteld bij militaire veteranen en bij sporters op de middelbare school of universiteit die daarna nooit meer de sport hebben beoefend.

Johnson’s plannen voor zijn marihuanabedrijf

Een van de zakelijke partners van Calvin Johnson is ex-NFL-lineman Rob Sims, die ook voor de Lions speelde. De twee zijn mede-eigenaar van het bedrijf Primitive en de compagnons zijn van plan om een keten van medische marihuanadispensers in Michigan te openen.

Johnson is ook lid van de raad van bestuur van de Michigan Cannabis Industry Association.

Johnson en Sims besloten om het CTE-onderzoek te financieren na het bijwonen van de Harvard’s Global Catalyst Health Summit in mei 2019. De overeenkomst om het onderzoek te financieren is met het International Phytomedicines and Medical Cannabis Institute aan de Harvard University.

Het instituut bestudeert niet alleen cannabisgebruik voor de potentiële behandeling van CTE, maar ook andere ziekten, zoals kanker.

Johnson en Sims hebben volgens het ESPN-artikel ook een partnerschap met hersenprestatiebedrijf NESTRE opgezet als onderdeel van de deal.

Johnson vertelde de Detroit Free-Press dat het partnerschap zal helpen cannabis in de mainstream en bij het grote publiek onder de aandacht te brengen. Ondanks jarenlange legalisatie in staten in de gehele Verenigde Staten, zien sommigen de wietindustrie nog steeds met een zeer sceptisch oog, zei Johnson, inclusief zijn eigen familie.

Johnson voegde eraan toe: “Maar wanneer je plotseling toevoegt dat we een partnerschap hebben met Harvard omdat we proberen het beste medicijn te vinden, verandert dat veel van mening.”

Lees meer op GreenEntrepreneur (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]