Home Cannabis Legalisatie van cannabis kan $ 28 miljard opleveren

Legalisatie van cannabis kan $ 28 miljard opleveren

door Team Inc.

cannabis-plant-kweek

Duizenden Australiërs steunen de legalisering van cannabis en daarmee het plan van de Groenen dat in negen jaar tijd 28 miljard dollar aan extra inkomsten zou kunnen genereren.

Greens Justice-woordvoerder David Shoebridge overhandigde vrijdag zijn Legalize Cannabis Report, na 9000 enquêtereacties. Zijn volgende stap is om het wetsvoorstel voor legalisatie van cannabis aan de Senaat voor te leggen. Gesterkt door de vele positieve reacties. Het model zou thuiskweek mogelijk maken en prioriteit geven aan coöperatie en betrokkenheid van kleine bedrijven.

Belasting op cannabis

Het wetsvoorstel zou ook een belastingtarief van 15 procent invoeren dat volgens het Parliamentary Budget Office in negen jaar $ 28 miljard zou opleveren. De respondenten in de enquête gaven aan dat een redelijk belastingtarief dat de prijzen niet opdreef, mensen weg zou houden van de illegale markt. Senator Shoebridge zei dat de brede uitvraag – waarin bijna alle respondenten voorstander waren van de legalisering van wiet ondanks het feit dat ongeveer een kwart momenteel recreatieve gebruikt – een duidelijk beeld schetste dat Australië stappen zou moeten ondernemen om de drug te legaliseren. Shoebridge zei dat de talloze reacties het wetsvoorstel hadden versterkt, met als belangrijkste doel een model dat een plan biedt voor veilige toegang.

“Gebruikmakend van de collectieve wijsheid van bijna 10.000 respondenten, weten we dat de Groenen het meest populaire en effectief mogelijke wetsvoorstel zullen indienen om cannabis voor het hele land te legaliseren. We hebben verbeteringen aangebracht op het gebied van etikettering, opslag, productie, reclame, sancties en meer als resultaat van dit overlegproces. Het is niet genoeg om cannabis alleen maar te decriminaliseren. De gemeenschap eist een alomvattend plan voor wetgeving.”

Teelt voor eigen gebruik

Uit reacties van respondenten bleek dat roken waarschijnlijk niet de primaire consumptiemethode is. Edibles (eetwaren met cannabis), oliën en tincturen scoorden hoog. “De noodzaak om deze thuis te kunnen maken voor persoonlijk gebruik werd geïdentificeerd als een tekortkoming in het huidige beleid. Tweederde van de respondenten zei dat een cannabiscafé de ideale plek zou zijn om de drug te kopen en te consumeren.

Er was overweldigende steun om grote farmaceutische, alcohol- en tabaksproducenten van de cannabismarkt te verwijderen. Shoebridge merkte echter op dat de rol van mensen die betrokken zijn bij medicinale marihuana van vitaal belang zijn voor een uitrol van gelegeerd recreatief gebruik. Meer dan de helft van de respondenten gaf aan thuis te kweken als de wet voorschreef een aantal planten voor eigen consumptie te mogen kweken.

Bron: au.news.yahoo.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter