Home Cannabis ADHD-patiënten gebruiken cannabis door enorme wachttijden voor behandeling

ADHD-patiënten gebruiken cannabis door enorme wachttijden voor behandeling

door Team Inc.

cannabis-joint

Zelfmedicatie met cannabis komt veel voor onder ADHD-patiënten. ADHD UK gaf aan dat dit komt omdat mensen soms tot vijf jaar moeten wachten op een afspraak voor behandeling.

Mensen kiezen voor een vorm van zelfmedicatie omdat ze niet langer willen wachten. De lange wachttijden – soms wel vijf jaar – zijn mede het gevolg van de sterke stijging van het aantal doorverwijzingen.

Cannabis en ADHD

De ADHD Foundation rapporteert een toename van 400% in het aantal volwassenen dat een diagnose zoekt sinds 2020. De belangrijkste symptomen zijn aanhoudende problemen met het vasthouden van de aandacht, hyperactiviteit en het beheersen van impulsen. Volgens ADHD UK hebben 2,6 miljoen mensen in het VK de diagnose ADHD. Er wordt gedacht dat nog eens twee miljoen mensen met de aandoening leven – zonder diagnose.

Naast mensen die wachten op behandeling zijn er ook patiënten die cannabis verkiezen boven traditionele medicatie als ritalin. Voor sommige mensen werkt dit bijzonder goed om te helpen om symptomen, die soms slopen kunnen zijn, te beheersen.

Bron: news.sky.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter