Regering Moore ondertekent Maryland’s wetsvoorstel voor legalisering van cannabis

door Team Inc.

2023-05-04-Regering-Moore-ondertekent-wetsvoorstel-voor-legalisering-van-cannabis

Gouverneur van Maryland, Wes Moore, ondertekende woensdag in Annapolis zes wetsontwerpen. Een daarvan was Senaatswet 516: cannabishervormingswetgeving, die de verkoop van cannabis reguleert voordat deze legaal wordt op 1 juli 2023.

“Dit zal ervoor zorgen dat de uitrol van recreatieve in onze marihuananstaat kansen op een eerlijke manier stimuleert”, zei gouverneur Moore. “De criminalisering van marihuana schaadde gemeenschappen met lage inkomens en gemeenschappen van kleur op een verschrikkelijke manier.”

“We willen ervoor zorgen dat de legalisatie van marihuana die gemeenschappen nu compenseert.” De kiezers in Maryland keurden tijdens de midterms van november met een overweldigende meerderheid de legalisatie van marihuana goed. Toen het wetsvoorstel werd aangenomen, noemde gouverneur Moore het “een goed uitgewerkt stuk wetgeving” en zei hij “uit te kijken naar toekomstige samenwerking met de wetgevende macht”.

Recreatief cannabisgebruik

Het voorstel van Maryland creëert een hybride licentiestructuur waarmee bestaande telers, verwerkers en apotheken van medicinale wiet ook aan recreatieve gebruikers kunnen verkopen.

Bron: Benzinga.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]