Home Cannabis Malawi vraagt ​​voormalig bokser Mike Tyson om cannabisambassadeur te worden

Malawi vraagt ​​voormalig bokser Mike Tyson om cannabisambassadeur te worden

door Team Inc.

2021-11-27-Malawi vraagt ​​voormalig bokser Mike Tyson om cannabisambassadeur te worden

De voormalige bokser runt een cannabisbedrijf van meerdere miljoenen dollars in de Verenigde Staten. Malawi heeft boksster Mike Tyson gevraagd om de officiële ambassadeur voor de cannabisoogst van het land te worden.

Minister van Landbouw Lobin Low stuurde een brief naar Tyson waarin hij hem uitnodigde om de rol op zich te nemen, en zei dat legalisatie in Malawi nieuwe kansen had gecreëerd. Tyson, een voormalig wereldkampioen zwaargewicht, is een ondernemer en heeft geïnvesteerd in een hennepkwekerij in de VS.

De United States Cannabis Association faciliteerde de deal met Tyson, zei het ministerie van Landbouw. Het hoofd van de Malawi-afdeling, Wezi Ngalamila, vertelde de BBC dat de voormalige bokser de uitnodiging had geaccepteerd en dat er plannen waren om het land te bezoeken. “Tyson zal met ons samenwerken”, zei ze. Malawi legaliseerde vorig jaar de teelt en verwerking van cannabis voor medicinaal gebruik, maar stopte met legaliseren voor persoonlijk gebruik.

Mediwiet en industriële hennep

Het ministerie van Landbouw van het land heeft boeren aangemoedigd om cannabis te kweken voor medicinale doeleinden en hennep voor industrieel gebruik. De regering hoopt dat de steun van Tyson “investeerders en zelfs potentiële kopers zal aantrekken”, vertelde de woordvoerder van het ministerie, Gracian Lungu, aan het persbureau AFP. Een lokaal geteelde variëteit van cannabis – Malawi gold – is bekend bij recreatieve gebruikers over de hele wereld.

Volgens Tyson heeft het roken van cannabis zijn geestelijke gezondheid verbeterd en zijn leven veranderd. Sommige onderzoeken hebben echter gesuggereerd dat het roken van krachtige cannabis het risico op ernstige psychische aandoeningen kan verhogen. Het Center for Public Accountability, een Malawische maatschappelijke groepering, bekritiseerde het ambassadeurschap stap vanwege de eerdere misdaden van Tyson.

De voormalige bokser werd in 1992 gevangen gezet nadat hij was veroordeeld voor verkrachting in Indiana. Hij werd in 1995 vrijgelaten nadat hij minder dan drie jaar van zijn straf had uitgezeten. “De CPA begrijpt niet waarom Malawi een veroordeelde verkrachter als merkambassadeur zou willen hebben.”

Lees meer op bbc.com (Brom, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter