Home Aandelen & financieel Shaquille O’Neal klaagt cannabisbedrijf aan en eist meer dan $ 1 miljoen aan schadevergoeding

Shaquille O’Neal klaagt cannabisbedrijf aan en eist meer dan $ 1 miljoen aan schadevergoeding

door drugsinc

Shaquille O'Neal klaagt cannabisbedrijf aan en eist meer dan $ 1 miljoen aan schadevergoeding

Een van de grootste basketballers aller tijden, Shaquille O’Neal, of “Shaq” zoals de meesten van ons hem kennen, klaagt het legale cannabisbedrijf Viceroy LLC aan voor meer dan $ 1 miljoen.

De voormalige professionele basketballer, een sportanalist van “Inside the NBA” en zijn mede-eiser, Jerome Crawford, zeggen dat ze zo’n vijf jaar geleden 150.000 dollar hebben geïnvesteerd in een nieuw cannabisbedrijf. Van dat totaal leverde O’Neal $ 100.000 op en Crawford betaalde de resterende $ 50.000.

Volgens de rechtszaak hadden de eisers de indruk dat rond december 2015 Daron Campbell, “handelend via zijn entiteit Capital LLC, Viceroy oprichtte om kansen op het gebied van legale cannabis na te streven.” Volgens de rechtszaak had het bedrijf echter eind 2017 geen vergunning, geen inkomsten en geen operaties.

“Er rezen vragen over het beheer van Viceroy door de beklaagden en het gebruik van de geïnvesteerde fondsen. Op 3 november 2017 schreef de advocaat van eiser aan Campbell, onder meer met het verzoek: een beschrijving van uw huidige bedrijfsplan met een tijdschema; actuele belastingaangiften; huidige financiële overzichten, kasontvangsten en uitbetalingen voor de entiteit sinds de oprichting, kopieën van alle bankafschriften van 2017 en geannuleerde cheques”.

De beklaagden hebben nooit op het verzoek gereageerd en hebben ook geen documenten of gegevens aangeboden.

Schade van meer dan $ 1 miljoen?

Toen, in juli 2018, nadat de advocaat van de eiser met rechtszaken had gedreigd, stelde Campbell van het cannabisbedrijf Viceroy het volgende aanbod voor:

“Op dit moment ben ik bereid ermee in te stemmen om de eenheden eigendom van eisers gedurende een bepaalde periode persoonlijk te kopen. Als het acceptabel is, zou ik de heer Crawford en de heer O’Neal op de eerste dag van elk kwartaal een minimum van $ 10.000 betalen totdat het volledige bedrag is betaald.”

Shaquille O’neal kreeg wel een eerste betaling

Zowel celebrity O’Neal als Crawford stemden mondeling in met de voorgestelde deal en Campbell overhandigde in november 2018 een cheque van $ 10.000 aan elke eiser.

En dat was alles. Na de eerste betaling stopte Campbell. De laatste termijn zou op 1 januari 2021 verschuldigd zijn.

Dit betekent dat het resterende bedrag $ 130.000 plus 10% rente bedraagt vanaf het moment dat elke termijn verschuldigd was.

Volgens de klacht eisen Shaquille O’Neal en Crawford een schadevergoeding van meer dan $ 1 miljoen.

Bronnen o.a. Benzinga (EN), DailyMail (EN), TheGrowthOP (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter