Marihuana aandeel Aurora Cannabis stijgt nadat het Whistler Medical Marijuana heeft gekocht

door drugsinc

Marihuana aandeel Aurora Cannabis stijgt nadat het Whistler Medical Marijuana heeft gekocht

Het Canadese marihuanabedrijf Aurora Cannabis (ACB) maakte maandag nieuws bekend, na een week waarin de rivalen Tilray (TLRY) en Aphria (APHA) alle aandacht kregen. De in Edmonton, Alberta gevestigde Aurora zal haar aanbod met merken uitbreiden met de overname van de organische v-producent, Whistler Medical Marijuana.

Het merk Whistler zal de line-up van Aurora, die merken als Aurora, AltaVie en San Rafael ’71 omvat, verbreden en tegelijkertijd de zichtbaarheid van Aurora in de bevolkte en wiet-liefhebbende provincie van British Columbia vergroten. De deal zal een all-stock transactie zijn die de bedrijven op $ 175 miljoen waardeerden.

Aurora-aandelen stegen met bijna 3,5% tegen twaalf uur ’s middags op maandag tot $ 6,58 op de New York Stock Exchange, waar de aandelen dubbel genoteerd zijn met de beurs van Toronto.

De aandelen van marihuanaproducenten in Canada zijn sinds het begin van het jaar met 25% -35% gestegen – herstellende van de enorme verkooptoename na de onhandige start van de recreatieve verkoop in Canada, waarbij de in licentie gegeven producenten niet genoeg producten konden leveren om de winkelschappen te vullen. Aandeelhouders van Aphria en Tilray kregen afgelopen week hun eigen goed nieuws: Aphria’s doorgewinterde chief executive Vic Neufeld zei dat hij opzij zou gaan, terwijl de controlerende aandeelhouders van Tilray zeiden dat ze niet zullen beginnen met verkopen wanneer een IPO-lockup op dinsdag afloopt.

Hoewel Aurora de resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar niet zal rapporteren tot 11 februari, wilde het bedrijf dat beleggers wisten dat het kwartaal goed verliep. Vorige week zei Aurora dat het verwacht te melden dat de inkomsten van het kwartaal de 50 miljoen Canadese dollar (of ongeveer $ 38 miljoen) overschreden. Dat zou een opeenvolgende stijging van 68% zijn ten opzichte van de maand september en meer dan het dubbele van de Canadese $ 22 miljoen aan verkopen die Aphria net meldde voor het kwartaal dat eindigde in november. Dalende prijzen deden de marges van Aphria pijn, maar de aankondiging van Aurora zei dat het verwachtte zijn brutomarges in 2019 te handhaven door producten met een hogere winst te introduceren, zoals softgels, vape-pennen, dranken en eetwaren. Net als zijn concurrenten zal Aurora het hele jaar door de productie uitbreiden.

“In de toekomst zien we een aanhoudend sterke vraag vanuit de volwassen gebruiksmarkt,” zei Aurora CEO Terry Booth in een verklaring, “evenals een sterke patiëntgestuurde vraag naar medicinale cannabis in Canada en in het buitenland.”

Net als zijn concurrenten, verwacht Aurora een positieve cashflow te vertonen, met een bepaalde definitie. De Canadese producenten moeten nog winst maken en hun grote investeringen in de productie maken hun vrije kasstroom behoorlijk negatief. Terwijl Canadese marihuana aandelen hun luchtige marktkapitalisaties herwinnen, zullen beleggers moeten beslissen welke van deze producenten zullen uitgroeien tot hun toch al genereuze waarderingen.

Lees het volledige artikel op Barrons.com (bron, EN)

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]