Home Overige Legale cannabis kan voor 55 miljard dollar per jaar minder omzet zorgen voor alcohol- en tabaksfabrikanten

Legale cannabis kan voor 55 miljard dollar per jaar minder omzet zorgen voor alcohol- en tabaksfabrikanten

door drugsinc

Legale cannabis kan voor 55 miljard dollar per jaar minder omzet zorgen voor alcohol- en tabaksfabrikanten

Wereldwijde alcohol- en tabaksfabrikanten kunnen jaarlijks 55 miljard dollar verliezen als er sprake is van volledig legale cannabis in Noord-Amerika, voorspelt een nieuw rapport, een belangrijke reden waarom ze naar de bloeiende marihuanamarkt willen verhuizen.

“Voor deze twee industrieën in het bijzonder, is een verhuizing naar de cannabisindustrie noodzakelijk als een defensieve zet, om verlies van marktaandeel te voorkomen, net zoals het een spel voor groei is, gezien de latere fase waarin deze industrieën zich bevinden,” volgens een rapport van de investeringsbank van Toronto, Altacorp Capital.

David Kideckel, managing director van de divisie life sciences van Altacorp en auteur van het rapport, zei dat alcohol en tabak deel zullen uitmaken van een grotere trend van volwassen industrieën die de komende jaren naar de cannabissector migreren.

2019 01 15 Legale cannabis kan voor 55 miljard dollar per jaar minder omzet zorgen voor alcohol en tabaksfabrikanten“De entree van deze mondiale bedrijven in de branche, door overnames van of partnerschappen met bestaande cannabisbedrijven, zal de beginnende sector toegang geven tot bedrijfsinfrastructuur, best practices en toonaangevende capaciteiten die deze bedrijven kunnen bieden,” zei Kideckel. , “Waardoor cannabisbedrijven hun distributie-, productontwikkeling- en R & D-mogelijkheden kunnen uitbreiden.”
Kideckel vertelde Marijuana Business Daily dat meer CPG (consumer packed goods)-zwaargewichten de sector zullen betreden wanneer ze duidelijkheid krijgen over wanneer de VS zal overgaan tot legalisering van medische of recreatieve cannabis op federaal niveau.

Dit omvat ook niet-alcoholische dranken, voedingssupplementen en wellness-supplementen, persoonlijke verzorging en Big Pharma.

“In de VS, als we eenmaal meer duidelijkheid hebben over hoe de Amerikaanse overheid gaat handelen, hoe de nieuwe procureur-generaal zal handelen, ziet u dat bedrijven minder timide zijn om in de ruimte te springen,” zei hij.

Constellation Brands of New York was de eerste wereldwijde drankreus die all-in ging met cannabis en investeerde een recordaantal Canadese dollars van 5 miljard dollar ($ 3,8 miljard) in Canopy Growth in Ontario.

Meer recent maakte Altria Group de belangrijkste stap van Big Tobacco in de snelgroeiende cannabisindustrie door ermee akkoord te gaan om CA $ 2,4 miljard te investeren in de in Ontario gevestigde cannabisproducent Cronos Group.

Andere deals zijn kleiner in omvang, waaronder het Belgische AB InBev en Tilray van British Columbia, Tilray en het in Quebec gevestigde farmaceutisch bedrijf Sandoz AG, en een joint venture tussen de in Quebec gevestigde erkende producent HEXO en Molson Coors uit Denver.

In het rapport introduceerde Kideckel de berichtgeving over Valens GroWorks, Auxly Cannabis Group en GW Pharmaceuticals.

Andere belangrijke items uit het rapport:

  • Altacorp voorspelt dat de Canadese recreatieve cannabismarkt in 2025 CA $ 9,1 miljard omzet zal halen, met een extra CA $ 1 miljard aan medische verkoop.
  • De acceptatie van de wettelijke vraag in Canada zal echter waarschijnlijk langzamer zijn dan verwacht, als gevolg van knelpunten met toegang tot legaal aanbod, gebrek aan verschillende productformaten en beperkingen voor branding en marketing.
  • Tegen eind 2020 zou de markt te groot kunnen zijn, nadat producenten met een vergunning hun projecten hebben uitgebouwd.
  • Het merendeel van de marge komt toe aan bedrijven die zich richten op activiteiten met toegevoegde waarde, met name die welke zich richten op het ontwikkelen van intellectueel eigendom rond merken en formuleringen, unieke technologieën en het opbouwen van een deel van de retailkanalen.

Lees het volledige artikel op mjbizdaily.com (bron, EN)

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter