Home Cannabis Met deze 12 verrassende feiten en leuke fun facts over cannabis maak je indruk op je wiet liefhebbende vrienden

Met deze 12 verrassende feiten en leuke fun facts over cannabis maak je indruk op je wiet liefhebbende vrienden

door drugsinc

Met deze 12 verrassende (en leuke) feiten over cannabis maak je indruk op je wiet liefhebbende vrienden

In plaats van te spelen alsof je een expert bent, kun je je voordoen als een echte cannabis expert met deze opsomming aan leuke feiten.

Wiet was koploper in de wereld van ecommerce

In feite was de verkoop van marihuana de eerste e-commerce transactie ooit. Het was duidelijk tussen Stanford en MIT-studenten omdat zij de enige mensen waren die ARPANET, de voorloper van internet, in de jaren ’70 gebruikten. (bron)

Marihuana is de favoriete pijnstiller van het volk

Na het proberen van medicinale marihuana, kiest bijna de helft van de gebruikers ervoor om het gebruik van voorgeschreven medicijnen te beëindigen. (bron)

Het legaliseren van marihuana is big business

In 2018, na de legalisatie van marihuana in Californië, ontdekten onderzoekers dat de verkoop van legale marihuana in totaal maar liefst $ 2,9 miljard bedroeg. De verwachting voor 2024 is zelfs dat in alle gelegaliseerde staten in Amerika tezamen de verkoop richting de $40 miljard dollar zal gaan! (bron)

Vrouwen voelen het meer

Een onderzoek uit 2014, uitgevoerd door de psycholoog Rebecca Craft van de Washington State University, wees uit dat vrouwen sterkere effecten ondervonden in termen van de pijnstillende eigenschappen van cannabis. Dit komt door hun hogere niveaus van oestrogeen, die een piek bereiken bij ovulatie. Dit bewijst eindelijk dat het beter is voor meisjes. (bron)

Cannabisrook is overal

Onlangs bestudeerden atmosferische wetenschappers de lucht in Italië en ontdekten dat marihuanarook overal is. Er zijn specifieke delen van het land, zoals Florence, Napels, Milaan en Rome, waar marihuanarook gewoon door de lucht heen vliegt. De hoeveelheden zijn niet genoeg dat de bevolking en eventuele toeristen die het inademen een “high” gevoel te geven, maar het is nog steeds behoorlijk opvallend dat cannabis overal in Italië in de lucht wordt aangetroffen. Wie weet waar het anders nog meer zou kunnen zijn. Om eerlijk te zijn, diezelfde steden hebben ook aanwijzingen voor nicotine, cafeïne en zelfs cocaïne in de lucht.

Een overdosis met marihuana is mogelijk

In theorie dan. Je moet namelijk binnen 15 minuten 1500 pond roken om dit te laten gebeuren. Dus ga zorgeloos verder. Oh, en pro tip, als je jezelf een beetje te high vindt, ga dan slapen of neem een beetje CBD. Het zal de psychoactieve effecten van de THC verminderen. Genieten maar! (bron)

Marihuana kan je in Batman veranderen

via GIPHY

Dr. James C. Munch, de “officiële expert” op het gebied van marihuana voor de Amerikaanse regering van 1938 tot 1962, zwoer onder ede dat het roken van bedompte ganja hem in een vleermuis veranderde. “After two puffs, I was turned into a bat”. (bron)

De zwarte markt regeert nog steeds

Wat de verkoop van legale marihuana betreft, komt Californië op de eerste plaats en Colorado op de tweede plaats, maar de hoogste marihuana-omzet is in staten en landen waar recreatieve cannabis nog steeds illegaal is. De wiet die je koopt van het niet-zo-legale verkooppunt zorgt voor 90 procent van de inkomsten van de drugs. (bron)

Agenten houden van marihuana

Maar … niet zoals je het had gehoopt. Volgens gegevens van de ACLU was van de 8,2 miljoen marihuana-arrestaties tussen 2001 en 2010 in de Verenigde Staten in 88% van de gevallen vanwege het bezit van wiet.

Het roken van de wiet maakt je niet dik

Een ander onderzoek uit 2014 wees uit dat muizen die langdurige doses marihuana kregen, zelfs afvallen. Dit komt echter waarschijnlijk omdat ze in een laboratorium zaten en geen manier hadden om vet of gezonden dingen te eten ;-)

Zoals William Shakespeare “To be or not to be”?

Er zijn aanwijzingen dat William Shakespeare het heeft gekweekt en gerookt. Dit bewijs komt in de vorm van marihuanaresten die zijn opgegraven uit de pijpen die hij in zijn tuin heeft achtergelaten. In zijn tuin werden vier klei-tabakspijpen gevonden met daarin sporen van marihuana.

Het verbetert je humeur op dezelfde manier als chocolade

Nu is chocolade lang niet zo krachtig, maar ze bereiken allebei hetzelfde resultaat. Als je je een beetje timide voelt, en je wilt snel je stemming ophalen, pak dan een chocoladereep uit of rook een blunt omdat cannabis zich bindt aan de receptoren in je hersenen die anandamide promoten, waardoor het een geweldig antidepressivum is.

Je hoeft zelfs geen pot te roken om de voordelen te krijgen. Je kunt CBD-olie gebruiken zonder de high en de afbraak van anandamide in de hersenen vertragen. Dus, de THC en de CBD spelen hun rol om je frons te doen wegnemen. En nogmaals, als je geen wiet bij de hand hebt, kun je ook gewoon chocolade eten, die ook hogere niveaus van anandamide zal produceren!

Bronnen o.a. LegalReader (EN), Mandatory (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter