Amsterdamse cannabis coffeeshops in de problemen

door drugsinc

Amsterdamse cannabis coffeeshops in de problemen

De eigenaren van cannabis coffeeshops in Amsterdam zijn gefrustreerd geraakt, nu de burgemeester van de stad een controversieel plan aankondigt om buitenlandse toeristen te verbieden in de nasleep van de verliezen die zijn toegebracht door de pandemie van het coronavirus.

Het toerisme in Nederland is hard getroffen door de Covid-19-pandemie en reisbeperkingen. Een van de meest populaire bedrijven in Nederland voor toeristen zijn de Amsterdamse cannabis coffeeshops.

Op basis van CBS-gegevens wordt gemeld dat in het tweede kwartaal van dit jaar de omzet in logies en horeca 52,6% hoger was dan in hetzelfde kwartaal van 2020 – maar als het gaat om de vergelijking met dezelfde periode in 2019 is de omzet nu 35% lager.

Zo vertelde een medewerker van Barney’s Coffeeshop onlangs: “Het is zeker een rustig jaar geweest. Natuurlijk is het beter vergeleken met de afgelopen zomer vanwege het coronavirus, waarbij het dit jaar wel drukker begint te worden, maar nog steeds niets is vergeleken met de jaren ervoor.”

Een ander, een klant en retailmanager voor Green House, vertelde hoe coffeeshops met cannabis de afgelopen 18 maanden veel hebben geleden.

Door de pandemie van het coronavirus liepen bedrijven miljoenen buitenlandse toeristen mis omdat ze het land niet konden binnenkomen. Sommige beperkingen zijn nog steeds van toepassing op de toeristenindustrie, dus coffeeshops lopen nog steeds veel potentiële inkomsten mis.

Problemen door gemeente voor cannabis coffeeshops in Amsterdam

Naast de gevolgen van de pandemie maken ondernemers zich ook zorgen over de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema en haar voorstel.

De burgemeester – en vele anderen in het land – beweren dat de coffeeshops een probleem zijn geworden voor de lokale bevolking omdat de cannabismarkt “te groot en oververhit” was. Dit heeft geresulteerd in oproepen tot hervormingen om de markt beter beheersbaar te maken.

Mevrouw Halsema: “Amsterdam is een internationale stad en we willen toeristen aantrekken, maar we willen dat ze komen vanwege de rijkdom, schoonheid en culturele instellingen.

“Coffeeshops, vooral in het centrum, draaien grotendeels op toeristen. De toename van het toerisme heeft de vraag alleen maar doen toenemen en daarbij harddrugscriminaliteit aangetrokken.”

Hoewel cannabis illegaal is in het land, werd het bezit tot vijf gram (0,18 ounces) van de drug in 1976 gedecriminaliseerd. Bovendien wordt de verkoop van cannabisproducten in vergunde locaties (coffeeshops) getolereerd.

Bronnen o.a. BarneysAmsterdam (EN), Canex (EN), CNBC (EN), Green House (EN), TheBharatExpress (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]