$136 miljard redenen om op de Europese cannabismarkt te komen

door drugsinc

$136 miljard redenen om op de Europese cannabismarkt te komen

De Europese cannabismarkt wordt naar verwachting in 2028 een industrie van $ 136 miljard US dollar, volgens het vierde Europese cannabisrapport dat werd gepubliceerd door Prohibition Partners. Dit is meer dan vier keer de verwachte marktwaarde van de Amerikaanse cannabismarkt, die naar schatting $ 30 miljard waard is tegen 2025. Vanaf februari 2019 was $ 555 miljoen al geïnvesteerd in de Europese cannabismarkt. Verder is de waarde van de Europese cannabismarkt in 2018 meer gestegen dan in de voorgaande zes jaar.

Ervan uitgaande dat alle landen tegen 2023 gelegaliseerde medicinale cannabis en gereguleerd recreatief gebruik zullen hebben, wordt verwacht dat Europa binnen de komende vijf jaar de grootste legale cannabismarkt ter wereld wordt, voornamelijk vanwege de medische sector, die naar verwachting tot $ 64 miljard zal vertegenwoordigen tegen 2028. Marktleiders zoals Duitsland, Italië en Nederland hebben hun focus gericht op het uitbreiden van bestaande medische marihuanaprogramma’s.

Hier zijn enkele andere bevindingen:

Europa domineert de medische cannabissector

Zowel Duitsland als Italië zijn leiders op de wereldwijde markt voor medische marihuana. Met een budget van $ 1,3 biljoen voor uitgaven voor gezondheidszorg, zijn de twee landen gepositioneerd om marktleider te zijn op het gebied van cannabis. Italië, bijvoorbeeld, dat medicinale cannabis in 2013 heeft gelegaliseerd, vóórdat veel van de andere legale cannabislanden van Europa dat deden, zou volgens onderzoek van Arcview en BDS Analytics naar verwachting tegen 2027 ongeveer $ 1,2 miljard aan omzet genereren.

Er zijn al veel marihuanagebruikers in Europa

Met Europa waar meer dan 747 miljoen mensen wonen (meer dan twee keer de grootte van de Amerikaanse en Canadese bevolking samen), zal Europa naar verwachting een groot deel van de wereldwijde vraag aandrijven. Uit conservatieve schattingen blijkt zelfs dat er al 23 miljoen mensen in de Europese Unie zijn die recreatieve cannabis gebruiken, dit betekent dat ongeveer 3,3 procent van alle Europeanen al op regelmatige basis marihuana gebruikt.

Andere rapporten beweren dat er meer dan 23 miljoen cannabisgebruikers in de leeftijd van 15 tot 64 jaar zijn die in het voorgaande jaar in Europa cannabis hebben gebruikt. In tegenstelling tot deze zeer conservatieve schattingen, meldde een ander onderzoek dat werd uitgevoerd tussen 2015 en 2017 dat cannabisgebruik tussen de zes en 11 procent was in de top 10 van Europese landen, met Frankrijk, Italië. en Spanje scoort het hoogst.

De Europese hennepmarkt is in opkomst

Tegenwoordig is de industriële hennepindustrie in Europa minstens $ 1 miljard waard, wat een groot deel is van de waarde van de wereldwijde hennepindustrie die momenteel wordt geschat op . De topspelers op de Europese hennepmarkt zijn Frankrijk, dat bijna de helft van de totale Europese hennepproductie uitmaakt, Nederland, Litouwen en Roemenië.

Estland heeft ook grote bedragen in deze sector geïnvesteerd en de regio wordt naar verwachting de op een na grootste plaats voor hennepgroei na Frankrijk.

Maar de VS blijft de koning van CBD – voorlopig

Volgens een rapport van Orion Research is Europa al goed voor een derde van het wereldwijde marktaandeel van CBD, waarmee het zich achter Noord-Amerika bevindt. Maar dit kan veranderen. De Europese CBD-markt is veel minder gereguleerd dan zijn Amerikaanse tegenhanger, dus zijn marktaandeel zou drastisch kunnen toenemen zodra daar de wetgeving van kracht wordt.

Toch zullen de VS hoogstwaarschijnlijk aan de top van de CBD-markt blijven, aangezien de Amerikaanse CBD-markt naar schatting rond 2024 zo’n 20 miljard dollar waard is, terwijl de Europese CBD-marktwaarde naar verwachting slechts $1.7 miljard miljard dollar waard zal zijn tegen 2023. Daarom zal de Amerikaanse cannabismarkt waarschijnlijk de grootste recreatieve markt blijven, omdat de jaarlijkse verkoop van medicinale marihuana in de VS naar verwachting zal groeien tot $ 13,1 miljard tegen 2025, terwijl de recreatieve marihuanamarkt zelfs naar verwachting zal groeien tot $ 16,6 miljard.

Hoe dan ook, Europa is klaar om de komende jaren een grote speler te worden op het gebied van cannabis.

Lees ook meer op GreenEntrepreneur (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]