Nederland bereidt zich voor op het wietexperiment

door Team Inc.

2020-06-11-Nederland-bereidt-zich-voor-op-het-wietexperiment

De Nederlandse regering zal in juli aanvragen van potentiële kwekers accepteren voor het wietexperiment. Van 1 juli tot 28 juli kunnen bedrijven een aanvraag indienen om marihuana te kweken voor de levering aan coffeeshops in 10 gemeenten in het hele land.

Juli markeert de officiële start van de voorbereidende fase van het experiment dat alle coffeeshops in de 10 deelnemende gemeenten verplicht om uitsluitend staatswiet te verkopen. Tot nu toe verkochten alle coffeeshops alleen cannabis die via het illegale circuit binnen kwam door het onomstreden gedoogbeleid dat de verkoop toestaat maar de teelt verbiedt.

Selectie van wiettelers

Het selectieproces van maximaal 10 telers duurt naar verwachting zes maanden. Wanneer telers hun producten gaan distribueren naar coffeeshops, hangt af van de bedrijfsplannen van de geselecteerde aanvragers.
Het aanvraagformulier bestaat uit vijf delen en een aantal bijlagen, waaronder:

  • Algemene informatie, inclusief bepaalde ingezetenschapsvereisten
  • Informatie over de teeltlocatie
  • Een teeltplan met onder meer een plan om minimaal 6.500 kilo (14.330 pond) bloemen per jaar te telen
  • Een businessplan
  • Een beveiligingsplan

De minister van Medische Zorg en de minister van Justitie en Veiligheid hebben deze week een brief aan het parlement gestuurd waarin de status van het project wordt geactualiseerd. De burgemeesters van de deelnemende gemeenten zijn geïnformeerd over het feit dat zij financiële steun ontvangen om de kosten van deelname aan het experiment te dekken.

Het teeltexperiment duurt minimaal vier jaar, met de mogelijkheid om het nog eens anderhalf jaar te verlengen. Een onafhankelijke commissie volgt het experiment gedurende de gehele duur en beoordeelt het na afloop.

Lees meer op mjbizdaily.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]