Thaise autoriteiten overhandigen 24 ton in beslag genomen cannabis aan onderzoekers

door drugsinc

Thaise autoriteiten overhandigen 24 ton in beslag genomen cannabis aan onderzoekers

Iets meer dan 24 ton illegaal geproduceerde cannabis is door de Thaise overheid gedoneerd aan 11 medische instellingen en onderzoeksfaciliteiten.

Kant-en-klaar onderzoek

Vorige week zaterdag zaterdag 6 juni zei Niyom Termsrisuk, secretaris-generaal van het Office of Narcotics Control Board (ONCB), dat er al ongeveer een halve ton (500 kilo) cannabis is gegeven aan het Drug and Herbal Product Research and Development Center, College of Pharmacy, van de Rangsit Universiteit.

De Rangsit Universiteit lanceerde afgelopen april haar Medical Marijauna Research Center. Met een capaciteit voor ongeveer 50 cannabisplanten heeft het centrum een vergunning om marihuana te kweken voor medicinaal onderzoek.

Volgens de Bangkok Post zei de heer Niyom dat de ONCB een beleid heeft om het onderzoek en de ontwikkeling van cannabisolie voor medische doeleinden te ondersteunen. Het verspreiden van in beslag genomen cannabis maakt volgens hem deel uit van dat beleid.

Een andere partij in beslag genomen cannabis met een gewicht van ongeveer 220 pond (100 kilo) is overhandigd aan het Thaise Bureau voor Drugs en Verdovende Middelen van het Ministerie van Medische Wetenschappen.

Voorafgaand aan de overdrachten was de cannabis naar verluidt allereerst getest op verontreinigingen, zoals pesticiden en schimmels.

“Eigenlijk waren er 11 organisaties die verzoeken deden aan de ONCB voor marihuana in hun Research and Development labs,” zei de secretaris-generaal van de ONCB Niyom Termsrisuk, en voegde eraan toe dat de 11 organisaties actief zijn geweest in het doen van onderzoek naar marihuana voor medisch gebruik.

Als Thaise instanties geïnteresseerd zijn in het gebruik van de in beslag genomen cannabis, kunnen ze een formeel voorstel doen aan de Food and Drugs Administration van het land of het kantoor van de heer Niyom.

Cannabis in Thailand

Het door de junta benoemde parlement van Thailand heeft in december 2018 het medisch cannabisgebruik goedgekeurd.

Minder dan een jaar later verwijderden de wetgevers de cannabis- en hennepextracten met een lage potentie van de narcoticalijst van het land.

En begin januari van dit jaar opende Thailand zijn eerste fulltime kliniek die gespecialiseerd is in traditionele en alternatieve geneeskunde op basis van cannabis.

Bezorgd dat grote multinationale bedrijven zouden proberen de Thaise medische cannabismarkt te monopoliseren, heeft de regering de productie, teelt en verkoop van cannabis beperkt tot 2024, exclusief voor Thaise producenten met een licentie.

De autoriteiten zeggen dat deze exclusiviteit de binnenlandse industrie zal helpen om te concurreren met grote internationale cannabisbedrijven als de medische markt eenmaal verder is opengesteld.

Bronnen o.a. AnalyticalCannabis (EN), TheStar (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]