Home Cannabis Wat is een spliff?

Wat is een spliff?

door drugsinc

Wat is een spliff?

Als je nieuw bent in de cannabiscultuur, weet je waarschijnlijk al wat joints en blunts zijn, maar misschien heb je nog nooit van een spliff gehoord.

Hier leer je wat een spliff is, hoe de spliff zijn naam kreeg en de mogelijke voor- en nadelen van het roken van een spliff.

Spliff definitie

Net als een joint gerold in wit sigarettenpapier, heeft een spliff hetzelfde uiterlijk, maar met een extra twist: het bevat zowel cannabis als tabak door elkaar. Blunts, die meestal in bruin sigarenpapier worden gerold, bevatten ook tabak, maar spliffs hebben veel hogere concentraties. Spliffs kunnen daarom worden beschouwd als hybriden van joint en blunts.

De sterke tabaksinfusie leidt vaak tot een meer energieke buzz voor gebruikers. Spliffs zijn vooral populair buiten de Verenigde Staten, met name in Europa, waar veel gebruikers genieten van een combinatie van tabak en marihuana vanwege hun rookervaring.

Kortom, spliffs zijn cannabissigaretten met een tabak-twist.

Waarom wordt het een spliff genoemd?

Het woord heeft een West-Indische oorsprong en is mogelijk bedacht in Jamaica. In Jamaica verwijst een spliff echter naar een sigaret die alleen marihuana bevat, geen tabak. De term wordt vaak gebruikt in het Jamaicaanse Engelse jargon om te verwijzen naar een joint dat bijzonder groot of krachtig kan zijn.

De exacte betekenis van “spliff” is onbekend, in tegenstelling tot de betekenis van het woord joint, dat is afgeleid van het Franse werkwoord joindre dat is vertaald met “meedoen”.

Moet ik een spliff rollen?

Je eigen spliff rollen heeft verschillende voordelen. Ten eerste kun je de verhouding tussen tabak en cannabis bepalen, de ingrediënten gelijk maken of de ene kiezen om de andere te domineren, afhankelijk van het effect dat je wenst.

Je kunt ook het type papier selecteren dat je wilt gebruiken, met gearomatiseerde en niet-gearomatiseerde opties om uit te kiezen. Tabakspapier is over het algemeen zoeter dan henneppapier, dus je kunt het papier kiezen op basis van het smaakprofiel dat je verkiest. Smaken van vloeipapier zijn er in tal van varianten, waaronder banaan, honing, groene appel en watermeloen. Het rollen gaat eenvoudig en als je weet hoe je een joint moet rollen, kun je ook een spliff rollen.

Voordelen van spliffs

Spliffs bieden een aantal voordelen die joints en blunts mogelijk niet hebben. Dit zijn de drie belangrijkste voordelen van spliffs:

  • Makkelijker. Hoewel het gemak van het draaien van een joint afhangt van de textuur en kwaliteit van de cannabis, hebben spliffs het voordeel dat tabak als buffer fungeert. Tabak heeft de neiging een rol werkbaarder en consistenter te maken, wat neerkomt op minder voorbereidingstijd en meer tijd om te genieten.
  • Subtieler. Als je ooit thuis een joint hebt gerold en gerookt, weet je dat de geur overweldigend kan zijn en uren kan duren, zo niet dagen. Spliffs daarentegen zijn discreter omdat ze eerder naar tabakssigaretten ruiken dan naar sterker ruikende marihuana. Natuurlijk is het aroma van marihuana voor veel mensen wenselijker dan de geur van sigarettenrook, dus dit voordeel maakt je misschien niet uit als discretie geen probleem is.
  • Soepeler. In tegenstelling tot een joint, waarbij de ene kant sneller kan branden dan de andere of helemaal kan doven, biedt een spliff een soepelere ervaring zonder deze onderbrekingen. Van begin tot eind zorgt de tabak in spliffs voor consistentie, of je nu rolt of rookt.

Wordt je door een spliff “higher”?

Spliffs hebben veel voordelen, maar het zal je niet meer “high” maken. Vooral niet als jouw idee van high worden een gevoel van ontspanning met zich meebrengt. Joints bevatten aanzienlijk hogere niveaus van cannabis, vaak met een volle gram marihuana versus de helft van die hoeveelheid in een spliff.

Plus, vanwege het tabaksgehalte, speelt de stimulerende nicotine een rol bij het vergelijken. Als je tijdens je high normaal gesproken energieker wordt, dan kan dit een voordeel zijn. Maar als je liever wat rustiger wordt met je rookwaren, dan zijn joints wellicht de betere keuze. Wat je ook rookt, cannabissoorten met hogere THC-concentraties zijn essentieel als je op zoek bent naar een psychoactieve ervaring.

Nadelen van spliffs

Het meest voor de hand liggende nadeel van spliffs is dat ze tabak bevatten, een bekend carcinogeen. Aan de andere kant is cannabis onderzocht op zijn potentiële eigenschappen tegen kanker. Onderzoek heeft aangetoond dat cannabis de groei van bepaalde soorten kankertumoren kan remmen. Sommige kankerpatiënten geven ook de voorkeur aan cannabis boven opioïden om pijn te beheersen. De chemicaliën in een spliff kunnen mogelijke gezondheidsvoordelen van cannabis annuleren of op zijn minst verminderen.

Bovendien smaakt marihuana voor veel smaakpapillen beter dan tabak. Hetzelfde principe is van toepassing op geur, aangezien een vleugje bijtende sigarettenrook voor sommige mensen aanstootgevend kan zijn, terwijl marihuana vaak meer uitnodigend is. Maar zoals eerder opgemerkt, kan het roken van een spliff een subtielere algehele geur uitstralen dan het roken van een joint, dus het komt uiteindelijk neer op de eigen voorkeur.

Een manier om deze nadelen te omzeilen, is door de hoeveelheid tabak die je in een spliff rolt te beperken. Probeer bijvoorbeeld, in plaats van een verhouding van 50/50, 80% cannabis te mengen met 20% tabak. Maar als gezondheids- en esthetische problemen een probleem zijn, wil je misschien bij pure joints met wiet blijven.

Bronnen o.a. CannaConnection (EN), WayOfLeaf (EN), WeedMaps (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter