Nederlandse wietproef bereikt dieptepunt

door Team Inc.

2021-07-03-Nederlandse-wietproef-bereikt-dieptepunt

Dat er veel haken en ogen aan de Nederlandse cannabisproef zaten, was al snel duidelijk. Toch lijkt het nu wel echt op een deceptie uit te gaan lopen. Tien steden zouden dit najaar deelnemen aan de pilot met staatswiet. Waar de aanloop naar dit project al ruim 2 jaar duurt, is er nog niet veel gebeurd. “Er zijn teveel onzekerheden”, schreef Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem in een brief aan de gemeenteraad.

Die problemen kunnen ervoor zorgen dat het programma niet op tijd van de grond komt, melden ANP en NOS. Een conclusie die cannabisexperts al van mijlenver aan zagen komen. Het experiment is bedoeld om te bekijken of de teelt van cannabis legaal kan worden in Nederland om zo een punt te zetten achter het omstreden gedoogbeleid. Het onafhankelijke onderzoek van de wietproef zal ook rekening houden met de effecten die dit zou hebben op de veiligheid en de openbare orde en gezondheid.

Marcouch legde uit dat de telers meer tijd nodig hadden om een ​​voldoende groot volume cannabis van hoge kwaliteit te kunnen leveren. Hij zei dat in april al duidelijk werd dat er mogelijk vertraging kon optreden. De eerste signalen daarvan kwamen naar voren tijdens de bijeenkomst van de tien deelnemende gemeenten en de ministers van Justitie en Volksgezondheid.

Wietproef vertraagd door kwaliteitseisen

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie zei tegen de NOS dat dit niet zozeer een vertraging was, maar meer het gevolg van het belang van een zorgvuldig selectieproces met strikte voorwaarden. Eind vorig jaar zijn uit zo’n veertig ontvangen aanmeldingen tien leveranciers geselecteerd om mee te doen aan de proef. Die telers ondergingen vervolgens een screening. Ze zouden worden goedgekeurd als er geen bezwaar tegen werd ingediend.

Naast Arnhem gaat het om negen gemeenten: Almere, Breda, Groningen, Heerlen, Hellevoetsluis, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Zaanstad. De vier grootste Nederlandse steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht besloten niet mee te doen omdat ze het niet eens waren met de opzet van de proef.

Lees meer op nltimes.nl en nos.nl (Bron)

Gerelateerde artikelen

1 opmerking

bart wakker 9 juli 2021 - 12:57

Tegenstanders doen er continue alles aan om legalisering te saboteren en een slechte naam te geven.
Het wordt nodeloos ingewikkeld gemaakt, hoge belastingen en allerlei regels, om maar te laten zien dat het onmogelijk zou zijn.

En dat terwijl men alleem maar hoeft op te houden met het opjagen en opsluiten van de bevolking.

Maar er zijn kennelijk teveel belanghebbenden bij een politiestaat.

Beantwoord

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]