Home Aandelen & financieel Wetsvoorstel in de VS om financieel systeem open te stellen, kan slecht nieuws zijn voor de wietsector in Canada

Wetsvoorstel in de VS om financieel systeem open te stellen, kan slecht nieuws zijn voor de wietsector in Canada

door drugsinc

Wetsvoorstel van de VS dat beoogt een financieel systeem voor cannabisbedrijven te openen, kan slecht nieuws zijn voor de wietsector in Canada

De Canadese cannabisindustrie zou het voordeel kunnen verliezen als een stuk wetgeving dat de Amerikaanse banksector openstelt voor cannabisbedrijven uiteindelijk wordt aangenomen, zeggen sommige industrie experts.

De Veilige en Eerlijke Handhaving (SAFE) Bankwet, die de Amerikaanse banken die met cannabisbedrijven werken beschermt tegen controle van de wetgever door toezichthouders, zal op 26 maart voor de commissie Huis Financiële Diensten terechtkomen.

Dat proces, waarin een congrescommissie debatteert over en de voorgestelde wetgeving wijzigt voordat ze stemt over de versie van de wet die aan het Huis zal worden voorgelegd, is een van de laatste stappen in een jarenlange campagne door marihuana-activisten om cannabisbedrijven te laten meedoen en volledige toegang verstrekt tot financiële diensten – alles van bankrekeningen, kredietlijnen, leningen tot creditcards.

Als dat gebeurt, beweren sommigen dat Canadese cannabisbedrijven te maken krijgen met hevige concurrentie van hun Amerikaanse tegenhangers, die uiteindelijk toegang hebben tot belangrijke financieringslijnen, waardoor ze snel kunnen groeien en de binnenlandse vraag naar cannabis ten volle kunnen benutten.

“Het voordeel dat de Canadezen hebben gehad, is meer toegang tot goedkoop kapitaal. Dat gaat van de ene op de andere dag veranderen zodra deze wet aangenomen wordt.”

, zegt Mitch Baruchowitz, managing partner bij Merida Capital Partners

“Amerikaanse multi-state operators zoals Acreage (Holdings Inc.) en Curaleaf zijn veel groter dan de meeste Canadese cannabisbedrijven. Ik zie niet in waarom Amerikaanse banken graag leningen willen verstrekken aan de meeste Canadese producenten met een vergunning voor deze multi-state-exploitanten. Er is zoveel capaciteit aan de Amerikaanse kant, waarom zou je bijvoorbeeld een kleine producent in Vancouver lenen? “, zei Baruchowitz.

Op dit moment bieden de meeste grote Amerikaanse banken en kredietverenigingen geen bankdiensten aan cannabisbedrijven of aanverwante bedrijven die gerelateerd zijn aan de cannabisindustrie. Veel bedrijven hebben bijvoorbeeld misschien niet eens een bankrekening en betalen zelfs hun werknemers contant.

Lees het volledige artikel op LeaderPost (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter