Paddo’s veilig voor menselijke consumptie

door Team Inc.

2019-12-30-Paddo's veilig voor menselijke consumptie

Uit een grootschalig onderzoek blijkt dat psilocybine, de psychoactieve stof uit paddo’s, veilig is voor consumptie. Daarmee is de wetenschap een stap dichterbij de ontwikkeling van psychoactieve stoffen om depressies te behandelen.

Vrijwilligers die doses van de psychedelische stof kregen, als onderdeel van een proef aan het Kings College in Londen (KCL), ondervonden geen ernstige bijwerkingen. Psilocybine wordt getipt als potentieel baanbrekend middel voor de behandeling van psychische stoornissen. Het zou middelen als antidepressiva kunnen vervangen. Enkele onderzoeken suggereren zelfs dat het mensen met een verslaving zou kunnen helpen.

Onderzoeksresultaten

De resultaten zijn veelbelovend want het zou perspectief kunnen bieden voor psychische patiënten die niet zijn geholpen met conventionele therapie of medicijnen. De bijwerkingen van behandeling met psilocybine beperkten zich tot verandering in de zintuiglijke waarneming en stemming. Niet verwonderlijk voor een psychedelisch middel. Het middel had echter geen negatieve effecten op het cognitieve en emotionele functioneren van de ‘proefkonijnen’. Dit in tegenstelling tot antidepressiva waarvan mensen vaak een ‘afgestompt’ gevoel ervaren.

Dosering en behandelingsresistente depressie

Er waren in totaal 25 doseringssessies. In elke sessie kregen zes deelnemers een dosering van 10 0f 25 miligram psilocybine of een placebo. Dit gebeurde tijdens een-op-een sessie met een therapeut van circa zes uur met een follo-up periode van twaalf weken. Het bedrijf achter de studie is Compass Pahtways, dat op de voet wordt gevolgd in de VS en zelfs de speciale status ‘breakthrough therapy’ kreeg van de Food and Drug Administration.

Het voert momenteel fase twee van het onderzoek uit, door heel Europa en Noord-Amerika, met 216 patiënten die lijden aan een depressie en niet op bestaande behandelingen reageren. “Deze studie maakt deel uit van ons algemene klinische ontwikkelingsprogramma voor behandelingsresistente depressie,” zei mede-oprichter van Compass Pathways, dr. Ekaterina Malievskaia

Lees meer op independent.co.uk (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]