Thailand voegt lage gedoseerde cannabis- en hennepextracten toe aan lijst goedgekeurde medische marihuana

door drugsinc

Thailand voegt lage cannabis- en hennepextracten toe aan de lijst met goedgekeurde medische marihuana

Bangkok, Thailand – Om de ontwikkeling van medische marihuanaproducten te bevorderen, heeft de VN-lidstaat Thailand laagwaardige cannabis- en hennepextracten van de lijst met verboden verdovende middelen verwijderd, volgens ambtenaren. Hennepzaad en oliederivaten zijn toegestaan.

Thailand heeft vorig jaar medische marihuana gelegaliseerd.

“De bedoeling is om extracten toe te staan voor medicijnen, cosmetica en voedsel en hennep te ondersteunen onder andere vanwege de belangen”, vertelde Tares Krassanairawiwong, secretaris-generaal van de Food and Drug Administration in Thailand, aan verslaggevers.

“Tot nu toe mogen alleen ziekenhuizen en onderzoeksfaciliteiten vergunningen aanvragen voor het ontwikkelen van medische extracten van cannabis, maar bedrijven zien een kans”, aldus Reuters.

CBD-extracten van cannabis- en hennepplanten die minder dan 0,2% THC bevatten, werden volgens een Thaise regulator uit het schema voor verdovende middelen van categorie 5 verwijderd.

Onder de voorwaarden van de Thailand’s Measure for Suppressing Narcotic Offenders Act, die vergelijkbaar is met het huidige federale drugplanningssysteem van de Verenigde Staten, omvat categorie 5 psychedelische paddestoelen, cannabis en kratom. Categorie 5 drugsdelicten kunnen tot 15 jaar gevangenisstraf worden bestraft en boetes tot 1,5 miljoen baht (€ 45.000 euro).

Verticale integratie voor cannabis is volgens Tares tot vijf jaar beperkt tot binnenlandse producenten met een vergunning om de ontluikende industrie te beschermen. Momenteel wordt echter gewerkt aan herziening van voorschriften die bedrijven in staat zouden stellen vergunningen aan te vragen.

Meer dan 334 vergunningen zijn al uitgegeven, voornamelijk aan ziekenhuizen en gezondheidsinstanties, volgens de website van FDA Thailand.

Lees meer op Forbes (EN, bron) en Bangkok Post (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]