skip to Main Content
Menu
Nieuwe Cannabinoïde Gevonden Met 30x De Potentie Van THC

Nieuwe cannabinoïde gevonden met 30x de potentie van THC

Spread the love ✌🏼

THCP, een cannabinoïde die onlangs is ontdekt door Italiaanse onderzoekers, lijkt affiniteit te hebben voor CB1-receptoren die “meer dan dertig keer hoger” is dan die van THC. De wetenschappelijke innovatie en vooruitgang van de cannabisplant gaat door terwijl een nieuwe cannabinoïde wordt ontdekt die THC kan evenaren in termen van potentie en CBD’s effectiviteit.

Onderzoekers van de Italiaanse universiteit van Salento hebben twee nieuwe cannabinoïden ontdekt – THCP en CBDP – en THCP zou krachtiger kunnen zijn dan THC, volgens een schets van de studie van de Growth Op. In tests op muizen ontdekten onderzoekers dat THCP “een affiniteit voor CB1-receptor meer dan dertig keer hoger toonde dan die gerapporteerd voor THC.”

“THCP heeft een nog hogere bindingsaffiniteit voor CB1-receptor en een grotere cannabimimetische activiteit dan THC zelf.” – “Een nieuwe fytocannabinoïde geïsoleerd uit Cannabis sativa L. met een in vivo cannabimimetische activiteit hoger dan Δ9-tetrahydrocannabinol: Δ9-Tetrahydrocannabiphorol”, Nature Research 2019.

De andere verbinding – CBDP – zou naar verluidt niet goed binden aan CB1- of CB2-receptoren, waardoor de cannabinoïde geen prioriteit wordt voor verder onderzoek; de onderzoekers zeiden echter dat THCP “zou moeten worden opgenomen in de lijst van de belangrijkste te bepalen fytocannabinoïden voor een juiste evaluatie van het farmacologische effect van de cannabis-extracten die aan patiënten worden toegediend.”

Volgens de studie zal nieuw onderzoek blijven testen hoe THCP cannabinoïde werkt als een antioxiderende, ontstekingsremmende en anti-epileptische toepassing – de gezondheidsvoordelen die het meest worden geassocieerd met CBD.

Het onderzoek brengt het totale aantal ontdekte cannabinoïden in de cannabisplant inmiddels op 150, hoewel de onderzoekers opmerken dat “de meeste ervan niet geïsoleerd of gekarakteriseerd zijn.” De twee nieuwe cannabinoïden “werden geïsoleerd en volledig gekarakteriseerd” door onderzoekers en hun “absolute configuratie werd bevestigd door een stereoselectieve synthese. ”

De onderzoekers suggereren dat “andere variëteiten van cannabis mogelijk zelfs hogere percentages” van THCP bevatten.

Lees meer op o.a. GanjaPreneur (EN), HealthMJ (EN), Vice (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top