New York decriminaliseert het bezit van cannabis vanaf 27 augustus

door drugsinc

New York decriminaliseert het bezit van cannabis vanaf 27 augustus

ALBANY, N.Y. – De gouverneur van New York heeft maandag een wetsvoorstel ondertekend dat de straffen voor het bezit van kleine hoeveelheden cannabis verzacht en het schrappen van enkele veroordelingen in het verleden mogelijk maakt.

De wetgeving die door Gov. Andrew Cuomo is ondertekend, maakt het onwettig bezit van cannabis een overtreding.

De boete is $ 50 voor het bezitten van minder dan één ons, of een maximum van $ 200 voor één tot twee ons.

De wet vereist ook dat records die verband houden met marihuana-gevallen op laag niveau ofwel worden gemarkeerd als verwijderd of vernietigd. Het wordt van kracht 30 dagen nadat de gouverneur de wet heeft ondertekend. 27 augustus aanstaande is de ingangsdatum van de wet.

“Gemeenschappen zijn veel te lang onevenredig beïnvloed door wetten die marihuana beheersen, en vandaag beëindigen we dit onrecht voor eens en voor altijd,” zei Cuomo in een verklaring.

Geen noodhulp

Voorstanders van cannabislegalisatie erkennen dat de wet een stap vooruit is, maar zeggen ook dat het tekortschiet in het aanpakken van een web met negatieve gevolgen van het hebben van cannabis als illegale overtreding.

“De politie heeft in het verleden altijd een manier gevonden om de decriminalisering van marihuana te omzeilen,” zei Erin George van Citizen Action uit New York.

Mensen kunnen nog steeds geconfronteerd worden met proeftijdschendingen en immigratie-consequenties onder de decriminaliseringswet, zei George.

Melissa Moore, adjunct-directeur van de staat New York voor de Drug Policy Alliance, zei dat de wet de autoriteiten altijd in staat zal blijven stellen cannabis handhaving toe te passen bij mensen en hun gemeenschappen.

Het uitwissen en sluiten van straf dossiers

Volgens de Division of Criminal Justice Services van New York zullen tenminste 24.400 mensen niet langer een strafblad hebben vanwege de aanname van deze nieuwe wet.

De wet zal volgens het bureau leiden tot de verzegeling van meer dan 200.000 veroordelingen voor marihuana-overtredingen op laag niveau.

Staatswetgevers overwogen dit jaar cannabis voor volwassenen te legaliseren, maar die wetgeving liep vast nadat de staatsleiders geen overeenstemming hadden bereikt over belangrijke details in de laatste dagen van de zittingsperiode.

Cuomo en de topleiders in de wetgevende macht zijn allemaal democraten.

Lees meer op Leafly (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]