skip to Main Content
Menu
Nieuwe Hype: Weed Advent Calendar – Laat De Kerst Maar Komen!

Nieuwe hype: Weed Advent Calendar – laat de Kerst maar komen!

We hebben gehoord over lippenstift adventkalenders, bier adventkalenders, zelfs gin adventkalenders, maar net toen je dacht dat mensen geen creatievere manieren konden bedenken om tot Kerstmis af te tellen, spelen veel Canadese (cannabis) bedrijven hier nu handig op in. Dit jaar kun je voor Kerstmis een “wiet adventkalender” krijgen en rokend de feestdagen doorkomen.

Bedrijven maken een adventskalender met meerdere gram cannabis verdeeld over 24 kleine te openen doosjes. Klanten kunnen iedere dag een vakje openen en zich hieraan verlekkeren. Als je niet zozeer een roker bent en meer een ‘brownie’-persoon, kun je vaak ook varianten krijgen met 24 edibles erin om op te eten tot Kerstmis. Als je beide leuk vindt, kun je zelfs een kalender bestellen die half om half is.

Kerst adventskalender als marketingtechniek

Lindsay Meredith, emeritus hoogleraar aan de business school van Simon Fraser University, beschreef de ‘weed advent kalender’ als een marketingcoup. Hij noemde het een terugkeer naar ‘hinderlaagreclame’ uit het midden van de eeuw. Die eigenzinnige producten of gedrag gebruikt om de aandacht van mensen te trekken en de bekendheid van een merk te vergroten met behulp van reguliere media. Gebruikmakend van deze mogelijkheid, hebben veel marihuana-apotheken zonder repercussies in het ‘grijze gebied’ gewerkt. Het aanbieden van potentieel ‘kindvriendelijke’ producten zoals adventskalenders.

Tot nu toe is het concept ‘cannabiskalender’ een hit bij veel consumenten. Volgens verschillende Instagram-accounts van klanten was er van de week zo’n piek in bestellingen dat sites van verschillende merken crashten. De bedrijven in Canada verzekeren echter dat het niet te laat is om een bestelling te plaatsen.

Cannatours Cannabis Christmas Advent Calendar
Cannatours Cannabis Advent Calendar 2019 (bron)

Het perfecte cadeau voor die stoner-vriend?

Terwijl de kinderen een “Sugar High” krijgen. Je wordt echt high van de Weed Advent Calendar. Het perfecte cadeau voor die stoner-vriend of voor jou!

Andere bedrijven hebben vergelijkbare technieken rondom 420 gedaan, omdat dit de grootste feestdag in de cannabisgemeenschap is. De gangbare theorie is dat klanten in de aanloop naar deze dag een hele reeks nieuwe soorten uitproberen bij elke viering. Volgens de websites zullen degenen die de niet-traditionele kalender kopen elke dag in december een nieuwe soort cannabis kunnen roken. Daarnaast worden de compartimenten vaak als verrassing gevuld met verschillende en andere soorten dan vorige versies.

Met alle beschrijvingen over wat je kunt verwachten is het altijd nog afwachten hoe de high bij jou binnen komt. Of ook afhankelijk van iedere stam, het feit is dat de effecten erg afhankelijk zijn van de gebruiker en zijn of haar ervaring. Dus het proberen van zoveel soorten als je je kunt veroorloven is de slimme manier om te leren welke voor jou het beste werken.

Woon je niet in Canada of omgeving? Maak dan deze kerst je eigen cannabis advent kalender!

Velen houden natuurlijk van Kerstmis en het ritueel van elke dag een deurtje te openen op een adventskalender voorafgaand aan kerstavond. Hoewel we nog steeds wel wat tijd hebben om nog even niet aan de Kerstmis te denken, is het misschien wel de beste tijd als je een Do It Yourself Cannabis Adventkalender wilt maken.

Wil je een zelfgemaakt kalenderproject dat eenvoudig genoeg is om te maken, waarbij je ook nog eens een lekker inhoud voor iemand anders (of jezelf) klaarzet, dan volgen hier wat stappen en ideeen.

Wanneer je overigens ook op Pinterest op zoek gaat naar idee, zal je zien dat er vele eenvoudige cannabis-adventskalenders te vinden zijn. Meerdere ideeen, misschien wel een goed plan om er dus meer dan één te maken!

 • Verzamel twee stukken identiek karton, ter grootte van de gewenste Cannabis advent kalender.
 • Teken de deurtjes die je wil hebben op één stuk karton.
 • Snijd 3 zijden van elke deur zodat deze kan worden opengevouwen.
 • Knip stroken en plak ze op de achterkant van dit eerste karton.
 • Zorg ervoor dat elk compartiment een muur heeft zodat je product niet uitvalt!
 • Vul elk compartiment met de lekkernijen en cannabis naar eigen wens.
 • Voeg lijm toe aan de bovenkant van de compartiment wandje en leg het tweede stuk karton naar beneden.
 • Duw zachtjes zodat het hecht en draai om.
 • Laat drogen!
 • Versier de buitenkant naar jouw smaak.
 • Veel plezier of geef het aan een vriend!

Zorg er in ieder geval dat je er een in handen krijgt. Want je moet toch wel toegeven dat het dan behoorlijk interessante feestdagen zullen worden. Dus haal alvast je sneeuwschonen uit kast, laat je bellen rinkelen, want de tijd van feesten en plezier komt eraan!

Lees meer op Weemo.ca (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top