skip to Main Content
Menu
Geen Witbier, Maar Wietbier

Geen witbier, maar wietbier

27 januari is het zover: de eerste wietbierproeverij van Nederland. Proeflokaal De Schans uit Uithoorn heeft de primeur. Het idee ontstond na een aantal proeverijen met cannabis en wijn. Voor dit unieke project sloegen Arthur Heine van Sensunique, bierbrouwer Erik van Dordrecht en eigenaresse Jet van Dalfsen de handen ineen. Het cannabisbier wordt gebrouwen met biologische buitenteelt uit eigen tuin.

Niet stoned

Je zal niet snel stronken (stoned en dronken) worden van het wietbiertje. Het gerstenat bevat namelijk nauwelijks tot geen THC. In California is cannabisbier al met succes op de markt gebracht. Sinds de legalisering van wiet in veel Amerikaanse Staten en Canada loopt Nederland mondiaal achter met deze wietinitiatieven. Daarom hoopt de brouwerij mensen te inspireren en meer initiatieven op gang te brengen. Kom dat proeven bij brouwerij De Schans.

Sensunique

Iedere eerste en derde zaterdag van de maand kunt u in Proeflokaal De Schans in Uithoorn genieten van bijzondere combinaties in een gemoedelijke sfeer. Reserveren is wenselijk.”Zondag 27 januari van 16:00 tot 22:00 presenteren wij een waar primeur: Sensunique Wietbier! Dit zeer exclusieve bier is gebrouwen met verse biologische cannabis uit eigen tuin en bevat geen THC”, verkondigt Sensunique op haar website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top