skip to Main Content
Menu
Stichting Drugsbeleid: Teken De Petitie Voor Legalisatie Van Drugs

Stichting Drugsbeleid: teken de petitie voor legalisatie van drugs

Stichting Drugsbeleid zet zich vanaf haar oprichting in voor het toestaan van alle drugs, onder verstandige voorwaarden voor een zo gering en veilig mogelijk gebruik.

Teken de petitie: Raimond Dufour, voorzitter Stichting Drugsbeleid

Het was immers altijd al zonneklaar dat we met de Drugsoorlog precies hetzelfde doen als de VS met hun Drooglegging deden in de jaren rond 1930. Toen: geen enkel succes in het terugdringen van alcohol, maar wel overvloedige tijden voor Al Capone en de maffia.

Nu met de Drugsoorlog in ons goede vaderland: moord op een advocaat die een kroongetuige in een drugszaak verdedigde en rapporten van Tops c.s. over de toenemende “ondermijning”. Je zou mogen verwachten dat politici zich eindelijk eens gaan afvragen waar al die criminaliteit toch vandaan komt. Helaas is dit niet het geval. Sterker nog, er komt nog eens honderd miljoen beschikbaar voor meer keiharde drugsbestrijding.

Bovendien hoor je steeds meer geluiden dat drugsgebuikers zich moeten realiseren dat hun gebruik de misdaad financiert. Wanneer er echt een voorstel komt om gebruikers de mogelijkheid te geven om hun drugs legaal aan te schaffen, geven diezelfde stemmen niet thuis. “Drugs zijn toch slecht, anders waren ze toch niet verboden, de hele wereld verbiedt ze toch” … dat zijn zo de argumenten. Hoog tijd dus voor een echt debat met echte feiten. Zoals dat de overheid hooguit 10% onderschept, alle inspanningen en miljoenen geïnvesteerd geld ten spijt. Het maakt geen enkel verschil voor de prijzen en beschikbaarheid van drugs.

Ook is het een achterhaalt gedachtegoed dat iedereen die drugs gebruikt een droevige verslaafde wordt. De hardste drugs, heroïne en cocaïne, zijn volgens deskundigen even riskant als tabak en alcohol. Waarom dan geen meer gecontroleerde verkoop, betere kwaliteit en meer drempels voor aanschaf. Meer voorlichting en drugspreventie. Dat is een stuk beter dan beschikbaarheid van drugs op iedere hoek van de straat en ieder uur van de dag via drugskoeriers of het internet.

Daarom heeft Stichting Drugsbeleid een petitie opgesteld. Teken en stuur hem door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top