Nu legale wiet, straks legale coke?

door drugsinc

Nu legale wiet, straks legale coke?

De ‘War on Drugs’ is vastgelopen en ontwricht Latijns-Amerika. In de regio groeit de roep om oplossingen, zoals legalisatie van drugs. Er wordt al een begin gemaakt met wiet. Volgt daarna cocaïne?

‘Mama, zagen ze dan niet dat ik een schooluniform droeg?”, vroeg de 14-jarige Braziliaanse scholier Marcos Silva met zijn laatste krachten, voordat hij in het ziekenhuis stierf aan zijn verwondingen. Marcos werd op weg naar school geraakt door rondvliegende kogels in een van 700 sloppenwijken in Rio de Janeiro waar zwaar gewapende drugsgangs elkaar én de politie bevechten. Jaarlijks sterven gemiddeld zo’n 60.000 Brazilianen door geweld, meestal drugs-gerelateerd. Er vallen hier meer doden dan in de oorlog in Syrië of Irak. De slachtoffers zijn vaak kinderen en jongvolwassenen onder de 25 jaar.

De situatie in Brazilië is exemplarisch voor heel Latijns-Amerika waar het aantal moorden in 2017 een record van 144.000 bereikte, 400 per dag. „Hoeveel kinderen zullen er nog gedood worden, puur alleen voor drugs?”, vroeg de moeder van Marcos Silva wanhopig op de begrafenis van haar zoon.

Leest het volledige artikel op Nrc.nl (bron)

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]