Cannabisbedrijf opent medische marihuanakliniek in Thailand

door Team Inc.

2022-04-27-Cannabis-bedrijf opent medische marihuanakliniek

Een Amerikaans cannabisbedrijf heeft gezamenlijk een medische marihuanakliniek geopend in Thailand, waarmee het de eerste buitenlandse franchise is die dit doet. De kliniek, gelegen op Sukhumvit Soi 13 in Bangkok, behandelt Parkinson, Alzheimer, kanker, eetstoornissen en slapeloosheid.

De kliniek voorspelt dat veranderingen in de Thaise wetgeving in juli hen in staat zullen stellen om patiënten THC-dominante producten te geven voor onderzoeksdoeleinden.

Recreatief roken van marihuana is nog steeds illegaal in Thailand. Maar in 2020 werd Thailand het eerste Aziatische land dat de productie en het gebruik van medicinale doeleinden toestond, onder strikte controles. Herbidus Medical Center wordt gezamenlijk gerund door een Thais bedrijf NR Instant Produce en het in Las Vegas gevestigde bedrijf Audacious.

THC niveaus in cannabisolie

De artsen van de kliniek geven patiënten vaak een vloeistof met een hoog gehalte aan cannabidiol of CBD, met 0,2% tetrahydrocannabinol of THC, in overeenstemming met de Thaise wet. Het bedrijf koopt de olie voor 450 baht van de Thaise overheid en verkoopt het vervolgens aan klanten voor 1.000 baht, volgens de Thaise partner van de kliniek, Julpas Kruesopon.
De cannabisolie die Audacious in de VS produceert, heeft echter veel hogere THC-niveaus, waardoor het veel sterker is. Julpas voorspelt dat medische behandeling met hogere THC-niveaus in juli onder toezicht toegestaan ​​zal worden, waardoor de kliniek THC-dominante producten voor onderzoeksdoeleinden kan geven.

Julpas zei dat hij hoopt dat de producten van het bedrijf in de toekomst in de VS en Canada zullen worden verkocht. Momenteel is de kliniek op zoek naar meer Thaise partners om schoonheidscrèmes met CBD, kruidengeneesmiddelen, spabehandelingen en dranken te ontwikkelen.

Lees meer op thethaiger.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]