Onderzoek ‘wiet-ontheffing’ Tilburg is nog niet af: buitenlander kan ook begin 2019 terecht in coffeeshops

door Team Inc.

2018-12-18-Onderzoek wiet ontheffing Tilburg is nog niet af: buitenlander kan ook begin 2019 terecht in coffeeshops

Buitenlanders kunnen ook na 1 januari nog terecht bij de Tilburgse coffeeshops. Met de coffeeshopeigenaren is afgesproken dat er niet gehandhaafd wordt totdat de evaluatie van het experiment rond de ‘wiet-ontheffing’ is afgerond, zegt de woordvoerder van burgemeester Weterings.

Die evaluatie wordt in het eerste kwartaal van 2019 verwacht. Daaruit moet blijken wat de effecten zijn van het loslaten van het ingezetenen-criterium (alleen inwoners van Nederland mogen in een coffeeshop wiet kopen) in de stad en de straten rond de coffeeshops.

Illegale circuit

Op basis daarvan besluit Tilburg of de shops al dan niet aan buitenlanders mogen blijven verkopen. Dat gebeurde onder burgemeester Noordanus destijds alleen tijdens enkele grote festivals. Zo wilde hij voorkomen dat bezoekers in het illegale circuit op zoek zouden gaan naar cannabis.

Sinds 1 maart jongstleden mochten buitenlanders bij wijze van proef weer cannabis kopen bij de Tilburgse coffeeshops. Burgemeester Weterings verlengde het experiment, dat in oktober zou aflopen, tot 1 januari 2019 omdat Bureau Intraval meer tijd nodig had om de effecten goed te kunnen meten. Het onderzoek vergt dus nog meer tijd.

Formeel kan Weterings een eventueel besluit voor een definitieve ‘wiet-ontheffing’ zelf nemen. ,,Maar de burgemeester wil dit met de gemeenteraad bespreken en vindt dat zijn besluit door de raad gedragen moet zijn”, aldus de woordvoerder.

Lees het volledige artikel op ad.nl (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]