Home Aandelen & financieel Opkomst van MSO’s in groeiende cannabisindustrie

Opkomst van MSO’s in groeiende cannabisindustrie

door Ties Inc.

2022-03-05-Opkomst van MSO's in groeiende cannabisindustrie

De cannabisindustrie wordt steeds groter en volwassener. Er ontstaan in Amerika steeds meer multistate operators (MSO), een bedrijf dat in meerdere staten actief is.

Wanneer mensen het hebben over MSO’s, hebben ze het meestal niet over een kleine, onafhankelijke keten die toevallig in meer dan één staat actief is. Ze verwijzen eerder naar grote, beursgenoteerde bedrijven die actief zijn in de detailhandel, teelt en/of productie.

Volwassen cannabisindustrie #MSOgang

Door activiteiten en merken op te zetten in een aantal markten in het hele land, hopen MSO’s een voordeel te behalen zodra wiet op federaal niveau wordt gelegaliseerd. Door op nationaal niveau aanwezig te zijn kunnen ze snel inspelen op opkomende markten.

De opkomst van deze beursgenoteerde bedrijven heeft geleid tot de hashtag #MSOgang op sociale media, waar retailbeleggers en speculanten hun favoriete paard aanmoedigen in de marihuana aandelenrace. Het is niet verwonderlijk dat de zakelijke tactieken van MSO’s niet bepaald veel mensen voor zich winnen. Veel grote bedrijven lobbyen actief bij staten om zoveel mogelijk hindernissen op te werpen voor potentiële lokale operators en andere mogelijke concurrenten. Dat stuit op weerstand van kleine cannabisondernemers. Groter is niet altijd beter. Bedrijven met een monopolie positie zullen de markt geen goed doen.

Veel MSO’s richten zich op gefabriceerde producten en hebben niet veel interesse in het kweken van hoogwaardige cannabisbloemen. Toch zijn er ook grote jongens die zich richten op kwaliteitscannabis.

Lees meer op eu.worcestermag.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter